Нідерланди готуються до нового напливу біженців з України

Нідерланди готуються до нового напливу біженців з України

Укрінформ
У Нідерландах уряд просить муніципалітети створити додаткові місця для прийому українців,  очікується, що знадобиться 97 тисяч приймальних місць.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на De Telegraaf.

«Уряд знову просить муніципалітети створити додаткові місця для прийому українців. Очікується, що знадобиться 97 тисяч приймальних місць на 1 лютого наступного року, пише у листі до мерів регіонів державний секретар міністерства юстиції та безпеки Нідерландів Ерік ван дер Бург», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що минулого тижня на засіданні Ради безпеки мери пообіцяли створити 90 тисяч місць прийому. На цей час їх понад 81 000, але потім голова Ради Безпеки Воутер Колфф заявив, що припускає, що знадобиться ще більше місць для прийому українців.

У листі державний секретар міністерства юстиції та безпеки Нідерландів Ерік ван дер Бург зазначає, що наплив біженців з України продовжується і «не схоже, що ситуація зміниться найближчим часом». Очікується, що до кінця цього року біженців з України буде понад 104,4 тисячі.

Також частина українців мешкає у приватних осіб.

Як повідомляв Укрінформ, у Нідерландах понад 200 українців, які через повномасштабне вторгнення Росії були вимушені виїхати з України, стали жертвами трудової експлуатації.

Найбільше скарг було на невиплату заробітної плати, а ще скарги на необхідність платити посереднику, а також скарги на примусову реєстрацію в Торгово-промисловій палаті. У 69 випадках була загроза торгівлі людьми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-