Митці України та Латвії спільно провели культурний проєкт «Ukraine. Residence of Freedom»

Митці України та Латвії спільно провели культурний проєкт «Ukraine. Residence of Freedom»

Фото
Укрінформ
В Ризі відбувся шестиденний благодійний культурний проєкт «Ukraine. Residence of Freedom», в якому об’єдналися митці з України та Латвії, щоб засобами сучасного мистецтва піднести теми Cвободи.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Благодійний проєкт, підготовлений українсько-латвійською творчою командою, відкрився на День Незалежності України та тривав до 29 серпня. Він проходив у самому центрі Риги – в Rātes pasāža та суміжному з ним приміщенні Ризької думи. Усі охочі могли відвідати захід безкоштовно.

У Ризі провели культурний проєкт «Ukraine. Residence of Freedom» / Фото: Олег Кудрін, Укрінформ

Кілька разів на день для зібраних груп проходили кураторські екскурсії латиською, українською та англійською мовами. Свої роботи представили більше 20 художників з України та Латвії, серед яких - Monoconda, ASAKI, Дар’я Калашнікова, Ганна Богачук, Лінда Вілка, Those Guys Lighting, Рік Федс та інші. Додатково організатори експонували роботи відомих українських фотографів - Віталія Юрасова та Мар’яни Шафро. Під час роботи мистецької резиденції художники об’єднувалися в творчі тандеми, групи та працювали просто перед очами відвідувачів.

Читайте також: У Ризі 2-3 вересня пройдуть Дні українського кіно з участю Сеітаблаєва

Роботи, створені в межах резиденції 5 вересня будуть представлені на аукціоні, доступному офлайн та онлайн. Усі зібрані кошти спрямують на розробку і реалізацію програми психо-соціальної реінтеграції українських воїнів після поранень, чим опікуватиметься громадська організація «Волонтерська сотня».

За ініціативи Наталії Чижової (Plombir Event, Україна) у партнерстві з Гундегою Скудріною (Skudras Metropole, Латвія) та арт-кураторкою Дашею Біленко (Україна), команда співорганізаторів планує, що наступні резиденції відбудуться в Естонії, Литві, Фінляндії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-