У Ризі 2-3 вересня пройдуть Дні українського кіно з участю Сеітаблаєва

У Ризі 2-3 вересня пройдуть Дні українського кіно з участю Сеітаблаєва

Анонс
Укрінформ
В історичному ризькому кінотеатрі Splendid Palace 2-3 вересня відбудуться Дні українського кіно, на яких покажуть два художніх і два документальних фільми. В заході візьмуть участь актор і режисер Ахтем Сеітаблаєв, режисер Сергій Маслобойщиков та акторка Алла Сергійко.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Посольство України в Ризі.

Разом з «Днями кіно» в холі Splendid Palace 2 вересня відкриється фотовиставка в рамках проєкту «Культура vs війна», яка покаже реалії російської агресії проти України. На ній будуть представлені роботи відомих українських кінооператорів та фотохудожників: Сергія Михальчука, Юрія Грузінова, В’ячеслава Пілунського, подружжя Влади та Костянтина Ліберових, Дмитра Саніна та інших.

Офіційне відкриття фестивалю українського кіно почнеться о 16:00. Після того буде показаний документальний фільм «Культура проти війни. Ахтем Сеітаблаєв» (2023) і військова драма «Мирний-21» (2023), знята Сеітаблаєвим. Після закінчення перегляду відбудеться творча зустріч з режисером (орієнтовно о 18:50).

Наступного дня, 3 вересня, показ почнеться о 16:00 з документальної стрічки «Втрачений дім» (2022). Її автори минулого року поїхали з камерою по звільнених містах України та зібрали приблизно 200 годин кіно-матеріалу, з якого вибрали самий вражаючий і символічний.

Після того, орієнтовно о 17:25 почнеться показ нещодавно реставрованої українсько-німецької стрічки «Співачка Жозефіна та Мишачий народ» (1994). Це фантасмагорична картина режисера Сергія Маслобойщикова по творах Франца Кафка, яка перегукується із сучасністю. (У 2021 році Маслобойщиков став лауреатом Шевченківської премії за виставу «Verba» за мотивами «Лісової пісні» Лесі Українки). Після перегляду відбудеться творча зустріч із режисером фільму та виконавицею головної ролі Аллою Сергійко.

Як повідомляв Укрінформ, показ фільму "Мирний-21" і творча зустріч із режисером Ахтемом Сеітаблаєвим також відбудеться 4 вересня у Таллінні. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-