Ейфелеву вежу у Парижі підсвітили кольорами українського прапора

Ейфелеву вежу у Парижі підсвітили кольорами українського прапора

Фото
Укрінформ
У Парижі відбулася урочиста хода з нагоди Дня Незалежності України церемонії запалення Ейфелевої вежі в синій і жовтий кольори.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України у Франції.

У ході взяли участь представники української громади та посол Вадим Омельченко.

Під час церемонії запалення Ейфелевої вежі в кольори українського прапора пан посол виступив з промовою. Він привітав українців, французьких друзів від імені Президента України Володимира Зеленського та підкреслив важливість єдності у цей доленосний для нашої країни час.

Вадим Омельченко подякував Франції за непохитну підтримку та вкотре наголосив на важливості Франції у прийнятті рішень на міжнародній арені та її ролі в об’єднанні інших країн навколо України.

«Уже другий рік поспіль, безпрецедентно, символ Парижа та одна з найвизначніших світових пам'яток підсвічується кольорами українського прапора на честь незламного народу України. Таким чином Франція висловлює свою повагу та захоплення українцями в їхній боротьбі за наші спільні цінності», – повідомили у Посольстві.

Пан посол висловив впевненість, що це світло побачить увесь світ та підтримає дух українських воїнів в окопах.

«Ми будемо молитися, щоб наступного разу Ейфелева вежа була підсвічена на честь нашої перемоги», – зазначив Вадим Омельченко.

Нагадаємо, у центрі французької столиці, поруч із Єлисейськими полями, мери Парижа Анн Ідальго і Києва Віталій Кличко відкрили Київський сквер.

Фото: Посольство України у Франції / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-