У Варшаві відбувається третя виставка мистецького проєкту UKRAINE wARTime

У Варшаві відбувається третя виставка мистецького проєкту UKRAINE wARTime

Укрінформ
У столиці Польщі триває третя виставка мистецького проєкту UKRAINE wARTime, що презентує особистий досвід воєнного часу через широкий спектр художніх засобів.

Про це Укрінформу повідомила кураторка та організаторка проєкту Олена Єгорушкіна.

Виставка включає як традиційні жанри, серед яких живопис, графіка, скульптура, гобелен, – так і сучасні медіа, зокрема колаж, інсталяція та відеоарт.

Олена Єгорушкіна зібрала у своєму проєкті UKRAINE wARTime 14 митців – це Ольга Дрозд, Антон Логов, Вікторія Чупріяновська, Анна Миронова, Настя Лойко, Анна Кузнєцова, Євгенія Липовецька, Анастасія Кривенко, Eva Holts, Delnara, Tanbelia, Світлана Міхно, Олександра Маркитан, Олена Кушнір.

Мистецький захід відбувається за співпраці з Українським культурним фондом, Центром національної культури Польщі та Будинком соціальних інновацій, в Домі Братів Ябвковських.

Водночас там же проходить партнерська виставка-аукціон "Ціна свободи" благодійного фонду Uniters. Понад сотню професійних творів було люб'язно надано власниками для продажу, кошти від якого підуть на допомогу Україні. Сам аукціон окремих лотів розпочнеться 27 серпня о 15.00.

Відвідати виставку можна до 27 серпня включно за адресою: Варшава, вул. Bracka, 25.

Це вже третя виставка проєкту. Вперше твори проєкту UKRAINE wARTime експонували минулого року в Туреччині. На жаль, турецькі співорганізатори не втрималися від спроби за рахунок виставки «помирити українців із росіянами».

«Першу частину проєкту було представлено в турецькому артцентрі Helikon Art Center біля Стамбула. Після повернення групи українських художників додому, турецькі організатори прийняли наступну групу художників із різних країн, переважно росіян. І подали нашу виключно українську виставку як «українсько-російську солідарність». Вони показали наші роботи в турецьких ЗМІ під списком цих осіб. На вимогу дотримання авторських прав, власник артцентру Orhan Özçalık скасував вже заплановану виставку нашого проєкту в Анкарі, назвав українських художників «фашистами» та спробував знищити роботи «як сміття». Також він видалив усі факти присутності української резиденції з ресурсів артцентру», – розповідає кураторка Олена Єгорушкіна.

Друга виставка проєкту також відбулася в Варшаві, в липні, в історичному Домі Братів Ябвковських, котрий, завдяки проєктам UKRAINE wARTime та «Ціна свободи», став найбільшим майданчиком українського мистецтва в серпневій Варшаві.

Нагадаємо, у Варшаві відбулася благодійна виставка-аукціон “На межі життя”, на якій були представлені картини української художниці Юлії Ангелюк і військові трофеї з різних куточків України. 

Фото надане організаторами виставки

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-