Бібліотеці німецького Фрайбурга передали близько 300 книжок українською мовою

Бібліотеці німецького Фрайбурга передали близько 300 книжок українською мовою

Укрінформ
Німецько-українське товариство Фрайбурга передало міській бібліотеці близько 300 книжок українською мовою, серед яких українська та світова дитяча література, а також книжки для дорослих.

Як передає Укрінформ, про це товариство повідомило на своїй фейсбук-сторінці

Директора міської бібліотеки фрау Майке Йегер пообіцяла, що для книжок українською мовою в бібліотеці буде окремий стелаж.

Голова Німецько-українського товариства Фрайбурга Оксана Виговська наголосила на важливості наявності української літератури для дітей і дорослих у бібліотеці.

«Попит на книжки українською у Фрайбурзі великий – не тільки учні української суботньої школи полюбляють читати українською, але і новоприбулі українці вже 17 місяців чекали на таку можливість», – сказала вона.

У товаристві нагадали, що в бібліотеці є можливість робити гуртові читання книжок дітям. Тож мамам пропонується організуватися і збиратися разом з дітьми, щоб читати українською мовою. Дітям абонементи в бібліотеку безплатні.

Частина книжок ще до початку навчального року може потрапити у школи Фрайбурга, де навчаються українські діти.

Нагадаємо, у квітні Міністерства культури та інформаційної політики України повідомило, що в бібліотеках німецьких міст Філлінгену-Швенінгену та Фрайбургу з'явилася українська дитяча література в рамках акції «Українським дітям – українську книгу».

Фото: Deutsch-Ukrainische Gesellschaft e.V., Freiburg

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-