У Стокгольмі проведуть Український культурний фестиваль

У Стокгольмі проведуть Український культурний фестиваль

Укрінформ
В одному із затишних садів столиці Швеції – Vintervikens Trädgård – 12 серпня відбудеться одноденний Український культурний фестиваль.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в анонсі події на Фейсбуці.

Програма заходу, який триватиме з 14.00 до 18.00, передбачає ярмарок за участі українських митців і художників, на якому охочі зможуть придбати картини, прикраси, вироби ручної роботи, вишиванки та одяг, сумки, шопери, віночки, шоколад ручної роботи, каву та інше.

На сцені лунатимуть виступи різних груп, артистів та дітей під українську народну та сучасну музику.

Також будуть проведені майстер-класи з мистецтва та рукоділля. У рамках фестивалю буде можливість поспілкуватись з АРТтерапевтом.

Крім того, відвідувачі матимуть можливість навчитися танцювати український народний танець під українську народну музику. Також організатори запрошують до участі в танцювальному флешмобі.

Читайте також: Український аудіогід зазвучав у музеї Стокгольма

Для дітей віком від 6 років буде організовано різноманітні конкурси, ігри, забави, де всі учасники отримають призи. На території саду є дитячий майданчик та буде можливість зробити аквагрим для дітей.

На фестивалі працюватиме фотозона. Охочі зможуть сфотографуватись в українських національних костюмах, використовуючи бутафорію Українського Театру в Швеції.

Під час проведення заходу працюватиме вегетаріанське Vinterviken trädgård кафе. Свою їжу та алкогольні напої приносити заборонено.

Адреса проведення фестивалю Vinterviksvägen 30, Stockholm. Найближча станція метро: Aspudden.

Вхід безплатний, проте буде можливість залишити пожертви для громадської організації Ukrainska Kvinnoföreningen i Sverige, які допомагають ЗСУ та дитячим будинкам в Україні.

Оскільки в Vintervikens Trädgård бракує паркувальних місць, організатори просять знайти найближчі автостоянки або обрати громадський транспорт. У програмі фестивалю можливі зміни.

Організатори події: Ukrainska Kvinnoföreningen i Sverigе/Українська жіноча організація у Швеції та Ibn Rushd Studieförbund.

Нагадаємо, у Стокгольмі провели вечір української культури, який об’єднав 120 гостей – українців, які через війну отримали тимчасовий прихисток у Швеції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-