У Стокгольмі провели вечір української культури

У Стокгольмі провели вечір української культури

Фото
Укрінформ
Українська культурна субота зібрала у Стокгольмі майже 120 гостей – українців, які через війну отримали тимчасовий прихисток у Швеції.

Мистецько-гастрономічну імпрезу організував українсько-шведський культурний клуб, що з минулого року діє у Стокгольмі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На цей суботній вечір української культури запросили не тільки українців, але й шведські та молдовські родини, які співпрацюють із наших клубом. Хотіли у невимушеній атмосфері створити присутнім умови для відвертого спілкування, дати їм можливість дізнатися про культурні особливості як України, так і Швеції й Молдови. Думаємо, таке взаємопроникнення культур трьох народів дозволить запрошеним на вечір краще пізнати та зрозуміти один одного тут, у Швеції», - розповіла кореспонденту агентства одна з організаторів імпрези - голова українсько-шведського культурного клубу у Стокгольмі Альона Сандгрен.

У Стокгольмі провели вечір української культури / Олег Снітовський, Укрінформ

За її словами, програма української культурної суботи містила цікаві факти з українсько-шведських-молдовських культурних традицій, майстер-клас із приготування страв, який провели господині з України, що нині через війну тимчасово проживають у Швеції. А дітей забавляли шведські циркові актори. На завершення гості  переглянули мистецьку програму, підготовлену силами українсько-шведського культурного клубу в Стокгольмі.

Як повідомляв Укрінформ, минулого року у Стокгольмі почав діяти Український культурний центр.

Раніше повідомлялося про створення інформаційної платформи для українських громадських організацій та спільнот - Ukrainska Aktiviteter i Sverige (Українські заходи у Швеції).

Фото: Олег Снітовський

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-