Український аудіогід зазвучав у музеї Стокгольма

Український аудіогід зазвучав у музеї Стокгольма

Фото
Укрінформ
Україномовний аудіогід почав діяти у Nordiska museet – музеї шведської культури та етнографії.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила керівниця проєкту, директорка Українського культурного центру у Стокгольмі Олеся Гордієнко.

На фото очільниця Українського культурного Центру у Стокгольмі Олеся Гордієнко
На фото очільниця Українського культурного Центру у Стокгольмі Олеся Гордієнко

«Переконана, новий україномовний аудіогід у Nordiska museet стане цінною дорожньою картою для українців у Швеції, щоб дослідити та оцінити багату духовну та матеріальну культурну спадщину Північної Європи, більше пізнати її звичаї та традиції. Проєкт вдалося реалізувати завдяки спільним зусиллям нашого Центру, Посольства України у Швеції в рамках реалізації ініціативи Першої леді України Олени Зеленської щодо створення україномовних аудіогідів у провідних музеях світу», – сказала Олеся Гордієнко.

Читайте також: У Сеулі з’явиться перший у Південній Кореї україномовний аудіогідЗеленська

Коментуючи подію, Посол України в Королівстві Швеції Андрій Плахотнюк наголосив на важливості збереження спільної культурної спадщини Швеції та України.

«Ми поділяємо не лише спільні кольори наших національних прапорів, але й спільні цінності та глибоке історичне та культурне коріння. Крім того, дуже важливо, щоб українці у Швеції могли ближче знайомитися з культурою Північної Європи рідною мовою, оскільки це створює відчуття спільності», – сказав Плахотнюк.

Nordiska museet – музей шведської культури та етнографії, розташований на Юргордені в Стокгольмі та є однією з головних туристичних визначних пам'яток міста. Тут зберігаєтсья понад 150 тисяч експонатів.

Як повідомляв Укрінформ, проєкт із запровадження українських аудіогідів у музеях світу реалізовується під патронатом пані Олени Зеленської з 2020 року і налічує вже 62 аудіоекскурсії українською.

Зокрема, у День Європи україномовний аудіогід запрацював у Галереї Боргезе в Римі, яка є одним з найвідоміших музеїв Італії.

Фото: Олег Снітовський

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-