Посол у Латвії відвідав український освітньо-культурний центр у місті Вентспілс

Посол у Латвії відвідав український освітньо-культурний центр у місті Вентспілс

Фото
Укрінформ
Посол України в Латвії Анатолій Куцевол у рамках візиту до Вентспілса відвідав український освітньо-культурний центр, організований за сприяння мерії міста.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці Посольства. 

За повідомленням, у зазначеному центрі проводяться культурні заходи, концерти та виступи, а українські діти тут мають можливість відвідувати різноманітні гуртки, проводити дозвілля в ігрових кімнатах та майданчиках. Наразі у Вентспілському українському центрі організований літній табір для дітей з України та Латвії, які проживають у цьому латвійському місті.

Анатолій Куцевол разом з керівницею Вентспілського українського культурного товариства «Кобзар» Марією Антоновою, а також учасниками літнього табору, українськими вчителями, ознайомився з роботою центру та поспілкувався з українськими дітьми.

Також Посол передав для українського центру навчальну та художню літературу для дітей в рамках проєкту «Українським дітям – українську книгу», що проходить під патронатом першої леді України Олени Зеленської, а також передав солодкий гостинець від українського закладу «Незламні».

У рамках зустрічі Анатолій Куцевол відзначив подяками за допомогу Україні та сприяння українцям в Латвії Людмилу Атанасову, Kaspars Ašnevics, Māris Petrovskis.

Також цього дня пан посол зустрівся та поспілкувався з українськими громадянами, які перебувають у Вентспілсі як тимчасово переміщені особи.

Крім того, за повідомленням диппредставництва, під час візиту посол зустрівся з мером Вентспілса Янісом Вітоліньшем і представниками адміністрації міста. Обговорили питання перебування у Вентспілсі українських тимчасово переміщених осіб, зокрема питання працевлаштування та навчання українських громадян.

Анатолій Куцевол подякував керівництву міста Вентспілс за гостинне прийняття та розміщення українців, які вимушено прибули до Латвії через війну Росії проти України, а також за надання нашим громадянам всебічної допомоги та підтримки.

Наразі у Вентспілсі офіційно зареєстровано 550 громадян України, а з 1 березня 2022 року місцевим самоврядуванням було надано допомогу понад 3500 українцям. Також, у Вентспілському університеті вищу освіту здобули 11 українських громадян.

У рамках зустрічі в мерії, також було обговорено питання подальшого співробітництва з місцевою владою у реалізації проєктів по допомозі українцям, в тому числі організація літніх таборів для дітей з України, культурних проєктів та економічних проєктів, спрямованих на експорт української продукції через порт Вентспілса та використання його спеціальної економічної зони.

Як повідомляв Укрінформ, у червні посол Анатолій Куцевол відвідав з робочим візитом латвійське місто Єлгава, де зустрівся з українцями, які вивчають латиську мову в міському Центрі розвитку.

Також дипломат завітав до міського інформаційного центру, створеному для прибуваючих до Єлгави українців, Українського культурного центру «Джерело» та дитячої суботньої школи української громади «Джерельце».

Фото: Посольство України в Латвії / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-