В іспанському місті Мурсія провели День української культури

В іспанському місті Мурсія провели День української культури

Фото
Укрінформ
У музеї Рамона Гайя в іспанському місті Мурсія під патронатом Посольства України було організовано День української культури, у рамках якого відбулася низка заходів.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці Посольства України в Королівстві Іспанія.

У диппредставництві повідомили, що за ініціативи керівництва музею, а також за підтримки мерії міста та Міжнародної ради музеїв (ICOM) відбулася виставка картини 1948 року з приватної колекції всесвітньо відомої художниці українського походження Соні Делоне.

На знак пошани та в пам'ять творчості С.Делоне молода українська художниця Ірина Носок презентувала свою картину.

Також у рамках заходу відбулися презентація книжкових видань творів Григорія Сковороди та «Грудочка землі» іспанською мовою, показ документального фільму «Спадок нації» режисера Олександра Ткачука, виставка ілюстраторки Олени Завітало, майстер-клас з живопису, вечір української поезії іспанською мовою, демонстрація традиційного українського вбрання.

Посольство висловило вдячність меру міста Мурсія Хосе Байесті, Директору музею Рафаелю Фустеру, Президенту Міжнародної ради музеїв (ICOM) Еммі Нарді, меценату Сергію Чайці, художниці Ірині Носок, ілюстратору Олені Завітало та президенту Спілки українських асоціацій в Іспанії КРАІ Ларисі Пономаренко за організацію заходу.

Нагадаємо, У Барселоні, в Test Gallery Barcelona, відбулася виставка творів українського митця, випускника Національної академії образотворчого мистецтва й архітектури України Олексія Щербака.

Фото: Andrés Molina, Тетяна Сивоконь, Ayuntamiento de Murcia

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-