У Лісабоні діаспора провела «День українського борщу» на підтримку ЗСУ

У Лісабоні діаспора провела «День українського борщу» на підтримку ЗСУ

Фото
Укрінформ
Спілка українців у Португалії другий рік поспіль організувала та провела в Лісабоні благодійне свято «День українського борщу», кошти з якого будуть передані на потреби Збройних сил України.

Як передає Укрінформ, про це на своїй фейсбук-сторінці повідомила віцепрезидентка Спілки українців у Португалії Наталя Варга. 

За її словами, під час свята найкращі майстри своєї справи показували та розказували, яким має бути смачний український борщ. Вони провели майстер-клас з приготування борщу, під час якого найкращі українські господині частували гостей свята найсмачнішими смаколиками.

Цьогоріч також відбувся святковий концерт за участі талановитих українських і португальських артистів, які з початку повномасштабного вторгнення всіляко підтримують Україну.

Крім того, було проведено ярмарок, на якому було представлено велике різномаїття українських товарів і сувенірів.

«Розділити з нами свято завітали поважні гості, які звернулися до усіх присутніх з привітальним словом, зокрема, Посол України в Португалії Марина Михайленко, президент районної адміністрації São Domingos de Benfica José da Câmara, депутат міської ради Лісабону від партії MPT José Inácio Faria, представник районної адміністрації Benfica Maria João Ramos, священник УГКЦ о. Микола Ярема», – написала пан Варга.

Під час заходу на потреби ЗСУ було зібрано кошти в сумі 2550,17 євро.

«Висловлюємо слова подяки всім хто підтримав наш захід своєю присутністю і своїми пожертвами. Пам’ятаймо, що захисники потребують нашої підтримки, адже саме вони стримують агресію ворога та охороняють життя наших рідних. Дякуємо Збройним Силам України!», – подякувала вона від імені Спілки українців у Португалії.

Окрему подяку вона висловила команді, яка працювала і докладала чимало зусиль, щоб це свято відбулося, чудовим господиням, які попри спеку готували для свята найсмачніші смаколики, найкращим артистам, які доклали максимум зусиль, щоб кожен із присутніх зміг полинути разом з піснею у мандри в Україну, а також флористу за неперевершені композиції квітів.

Нагадаємо, 1 липня 2022 року український борщ внесли до Списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО, що потребує негайної охорони.

Як повідомляв Укрінформ, у Брюсселі відбулися Фестивалі хліба та гастрономії, на якому представили український стенд зі стравами, приготованими представницями Об’єднання українок в Бельгії.

Фото: Наталя Варга / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-