Генконсул зустрівся з активістами Об'єднання українців Ізміра

Генконсул зустрівся з активістами Об'єднання українців Ізміра

Фото
Укрінформ
Генеральний консул України у Стамбулі (Туреччина) Роман Недільський провів зустріч з активістами Об'єднання українців Ізміра.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці Генерального консульства України в Стамбулі.

У рамках робочої поїздки до Ізміра пан Недільський вручив голові товариства пані Оксані Озек подяку за внесок, який робить усе товариство у розвиток українсько-турецьких відносин і, зокрема, в інформування громадськості про війну Росії проти України.

«Світ має чути і має знати про наслідки геноциду, екоциду, терору, влаштованого рашистами в Україні», – наголосили у Генконсульстві.

Також під час дружньої зустрічі сторони обговорювалися поточні питання діяльності Обʼєднання, плани та проєкти.

Крім того, генконсул зустрівся з мером Ізміра Тунчем Сойєром.

Основний меседж зустрічі був таким: «Ми дуже цінуємо та підтримуємо існуючі контакти та звʼязки між нашими народами та країнами і працюватимемо над подальшим їхнім розвитком – на всіх рівнях. Особливо така співпраця є безцінною нині – під час війни Росії проти України».

Пан Недільський подякував очільнику Ізміра за постійну підтримку, яка надається українській громаді міста, за підтримку проєктів, які реалізує товариство. Своєю чергою Тунч Сойєр запросив українську сторону до участі у майбутніх знакових культурних заходах, які відбуватимуться у місті.

Генконсул України та мер Ізміра домовилися щодо наступних предметних кроків для розширення співпраці на регіональному рівні.

Як повідомляв Укрінформ, за річний період у Туреччині почали діяти ще п'ять українських спілок – у Мармарисі, Конії, Мерсіні, Аланії та Коджаелі. 

Фото: Генеральне консульство України в Стамбулі / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-