У Мадриді провели мітинг через підрив росіянами дамби Каховської ГЕС

У Мадриді провели мітинг через підрив росіянами дамби Каховської ГЕС

Фото
Укрінформ
Українці та іспанці провели у Мадриді акцію, якою засудили підрив росіянами дамби Каховської ГЕС та звернули увагу відсутність належної реакції ООН на цей злочин.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив Юрій Чопик – Голова Української громади Іспанії за права, честь і гідність українців.

«Ще один терористичний злочин московії не залишив байдужими українців в Мадриді. Вони засудили черговий акт геноциду московитів проти української нації. Підрив дамби Каховської ГЕС власне направлений на винищення цивільного населення, знищення природних ресурсів разом зі всім живим, як і також історичної пам’яті», – написав він.

За словами пана Чопика, було наголошено на бездіяльності ООН і інших державних інституцій які мають діяти рішуче й ефективно впливати на країну терористку.

«Але підтримка іспанців під час ходи дає надію. що боротьба українців у всьому світі, як і міжнародна підтримка наближать перемогу України», – наголосив він.

Як повідомлялося, 6 червня росіяни підірвали Каховську ГЕС, внаслідок цього на Херсонщині затоплено понад 600 кв. кілометрів, у регіоні триває евакуація громадян. Розпочато розслідування за статтею «екоцид». 

Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець заявив, що орієнтовна сума збитків довкіллю через підрив Каховської ГЕС уже перевищує 55 млрд грн.

Фото: Юрій Чопик / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-