У Гаазі українські діти розмалювали у синьо-жовті кольори вітрило корабля в рамках The Ocean Race

У Гаазі українські діти розмалювали у синьо-жовті кольори вітрило корабля в рамках The Ocean Race

Фото
Укрінформ
У Гаазі діти українців, які вже давно проживають в Нідерландах та тих, хто опинився в країні через повномасштабну війну Росії в Україні, в рамках The ocean race розмалювали у синьо-жовтих кольорах вітрило, яке почепили на корабель.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу в Гаазі, така ідея належить нідерландській художниці Хетті ван дер Лінден.

«Разом з Хетті ван дер Лінден (автором проєкту sail a future) – українські діти та батьки, які були вимушено переселені через напад Росії на Україну, розмалювали вітрило та взяли участь у низці різних цікавих ініціатив в рамках великої регати – The Ocean Race. У вівторок ми почали із воркшопу від One Blue Voice, які розказали діткам про важливість збереження океану в чистоті та здоров’ї. Особливо вразив факт, що кожен другий подих який робить людина – «зробив» для нас океан. Потім з ініціативою Sail a future ми розмалювали велике вітрило та побачили корабель, на якому воно буде майоріти», – поділилася з Укрінформом співзасновниця Фундації «Ватага» Уляна Бунь.

Вона також розповіла, що діток попросили намалювати те, за чим вони найбільше сумують, та з чим у них асоціюється Україна.

«Багато діток написали назви міст, де вони жили в Україні. Хтось малював сердечко та писав тато. Але однозначно вкінці у нас вийшов справжній синьо-жовтий витвір мистецтва. Все відбувалося в рамках великої регати «The Ocean Race», де Гаага є одним із приймаючих міст. Приємним є і той факт, що в регаті беруть участь кілька українців! Ми всі разом підняли вітрило на нідерландському кораблі, який теж є частиною програми регати. Також вперше пролунав гімн проєкту «Sail the future» українською мовою. Тепер точно можна сказати, що цю пісню співали майже всіма мовами світу!», – підкреслила Бунь.

У Гаазі українські діти розмалювали у синьо-жовті кольори вітрило корабля в рамках The Ocean Race / Фото: Ірина Драбок, Укрінформ

Важливо теж відзначити, що після закінчення регати, тканина з вітрила піде на пошиття торбинок, які будуть продані на аукціоні, щоб придбати машину швидкої допомоги для української лікарні.

«Нідерландська художниця Хетті ван дер Лінден також робить торбинки з вітрил, які ми теж розмальовували з дітками, і вона хоче їх продати, щоб виручені кошти пожертвувати на швидку для України. Це однозначно була неймовірна та дуже надихаюча співпраця!», – наголосила Бунь.

Як повідомляв Укрінформ, в Амстердамському університеті стартують перші у Нідерландах курси вивчення української мови.

Фото: Ірина Драбок

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-