Біля посольства РФ у Нідерландах протестували проти депортацій та вбивств українських дітей

Біля посольства РФ у Нідерландах протестували проти депортацій та вбивств українських дітей

Фото, відео
Укрінформ
У Гаазі біля посольства Росії відбулася акція протесту з вимогою припинити калічити та вбивати українських дітей, а також повернути депортованих неповнолітніх в Україну.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу в Гаазі.

“Дії Росії зі зміни громадянства українських дітей, незаконне усиновлення є порушенням четвертої Женевської Конвенції. РФ створює різноманітні перепони для сімей, які прагнуть повернути своїх дітей, перешкоджає встановленню їх списків та місцеперебування, що теж є порушенням Женевської конвенції”, - наголосила організаторка акції Уляна Бунь, яка багато років проживає в Нідерландах.

Акція біля будівлі посольства Росії в Гаазі відбулася під українськими прапорами та гаслами “Поверніть українських дітей!”, “Росія – країна терорист”, “Путіна в Гаагу”, “Трибунал воєнним злочинцям”.

Окрім українців, участь у ній узяли нідерландці, які вже понад рік охороняють 20-метровий український стяг, який щоранку вивішують навпроти російського посольства. Охорону встановили після того, як росіяни вкрали кількадесят разів викрадали прапори - сьогодні її забезпечують півтори сотні людей з усіх Нідерландів.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 1 червня, коли відзначається Міжнародний день захисту дітей, унаслідок ракетного обстрілу в Києві загинула дитина, ще одна зазнала поранень.

Читайте також: Іноземні посольства в Україні закликали РФ повернути депортованих дітей

За даними Офісу генерального прокурора, унаслідок російської агресії в Україні загинули 484 дитини, 992 були поранені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-