У Ризі відбувся концерт на підтримку України

У Ризі відбувся концерт на підтримку України

Фото
Укрінформ
У рамках щорічного Осокінського фестивалю у Ризі відбувся концерт на підтримку України.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Латвії.

«Osokins Festival проводиться в Ризі вже четвертий раз, і вже вдруге – на підтримку України. Організатор фестивалю – відомий латвійський піаніст Andrejs Osokins. Фестиваль об'єднує відомих латвійських та українських виконавців, акторів та музичні гурти. Кошти від продажу квитків на «Осокінський фестиваль» у співпраці з латвійським благодійним фондом Ziedot.lv, асоціацією Biedrība «Tavi draugi» будуть спрямовані на допомогу Україні», – йдеться в дописі.

За повідомленням, під час концерту виступили латвійський піаніст, маестро Андрій Осокін, латвійські музичні гурти «LabveligaisTips», «Melo – M», «Shakima Trio», «Sub Scriptum», «Varakuta», українські та латвійські виконавці Ralfs Eilands, Katrīna Gupalo, Darja Leleko, Anastasija Jačmenkina, Viktorija Pritulaka, Anastasija Vasilenko, Jevgēnija Nasonova, а також дитячий хор та інші музиканти та співаки.

Посол України Anatolii Kutsevol у своєму виступі висловив вдячність Латвії та латвійському народу за незмінну підтримку та солідарність з Україною у цей важкий для нашої держави час, пов’язаний з війною росії проти України. Посол також подякував латвійському суспільству за пожертви для допомоги Збройним Силам України та українцям, які постраждали внаслідок російської агресії.

Особливу вдячність Анатолій Куцевол висловив музиканту Андрію Осокіну й усім учасникам концерту, за активну діяльність з організації та проведення в Латвії благодійних акцій для допомоги українській армії та цивільним громадянам України.

Також, під час відкриття концерту, Посол вручив Андрію Осокіну грамоту від командира 36-ї бригади морської піхоти за отриману допомогу, що була придбана за пожертви, зібрані в рамках благодійних акцій, організованих латвійським музикантом.

«Як і минулого року, учасники фестивалю – латвійські та українські музиканти, співаки та актори, закликають продовжувати та посилювати підтримку України, у тому числі через участь у благодійних акціях», – додали у Посольстві.

Нагадаємо, у церкві Святого Петра в Ризі відбувся спільний молебень за українських військових і цивільних, які віддали свої життя за свободу та незалежність України під час російсько-української війни.

Фото: Janis Skapars, Анатолій Куцевол

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-