У Нідерландах відбулося виїзне консульське обслуговування українських громадян

У Нідерландах відбулося виїзне консульське обслуговування українських громадян

Фото, відео
Укрінформ
У Нідерландах відбулося виїзне консульське обслуговування громадян України у місті Ньювегейн.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу в Гаазі.

Серед послуг, що надавалися: видача тимчасового посвідчення особи (для громадян, які не мають паспорта громадянина України для виїзду за кордон), внесення даних дитини до закордонного паспорта громадянина України батька/матері – продовження терміну дії закордонного паспорта.

«У зв’язку з тим, що зараз в Нідерландах понад 90 тисяч українців, то надати консульську допомогу усім досить складно протягом п’яти робочих днів, а людям нашим важко дістатися Гааги, щоб отримати там наші послуги. Тож така можливість у суботи вкрай для нас важлива й обопільно корисна. Від Гронінгена на Півночі до Єйнговена на Півдні ми намагаємося покривати всю країну. Рекорд в нас був у місті Гронінген – 420 осіб. Сьогодні звернулося десь 200 наших громадян. У 2022 ми виїжджали в суботи два-три на місяць, зараз намагаємося триматися графіку раз на місяць», – розповів в коментарі Укрінформу радник посольства України в Нідерландах Тарас Малишевський.

Тарас Малишевський
Тарас Малишевський

За його словами, багато українців, які через війну росії в Україні опинилися в Нідерландах, мають лише внутрішній паспорт, тож їм потрібен сертифікат ідентифікації особи. Також під час виїзного обслуговування надають допомогу в індивідуальних справах. Зокрема, як правильно оформити документи після народження дитини в Нідерландах.

Вже тричі приміщення для проведення таких консультацій надавала компанія Nalog.nl, яка є експертом у сфері оподаткування, бухгалтерії, юриспруденції, бізнесу та міграції у Нідерландах.

«Ми допомагаємо людям, які хочуть розв'язати свої проблеми з податками, або які займаються бізнесом чи хочуть відкрити бізнес у Нідерландах. Зараз у нас багато українців з цими питаннями. Тож у робочий час ми допомагаємо українцям з веденням бізнесу і вирішенням їх податкових проблем, але ми також багато робимо і для українських біженців. Зокрема, допомагаємо їм як волонтери по суботах. Це вже в нас третій раз проходить виїзне засідання нашого консульства. Тож ми вже третій раз надаємо приміщення, а також самі працюємо тут як волонтери, щоб допомогти людям. Найбільше в нас тут був рекорд це 270 людей», – розповіла Укрінформу експерт з податків Світлана Кошек, яка представляє компанію Nalog.nl.

Світлана Кошек
Світлана Кошек

Як повідомляв Укрінформ, у Нідерландах понад 200 українців, які через повномасштабне вторгнення росії були вимушені виїхати з України, стали жертвами трудової експлуатації.

Варто зазначити, що таких випадків значно більше, адже ця цифра – ті, хто подали скаргу та зареєструвалися у FairWork, що бореться проти трудової експлуатації.

Найбільше скарг було на невиплату заробітної плати, а ще – скарги на необхідність платити посереднику, а також на примусову реєстрацію в Торгово-промисловій палаті.

Фото: Ірина Драбок

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-