У Таллінні відкрили виставку «Військові нагороди України під час війни»

У Таллінні відкрили виставку «Військові нагороди України під час війни»

Фото
Укрінформ
Посол України в Естонії Мар'яна Беца взяла участь у відкритті в Талліннському музеї лицарських орденів виставки «Військові нагороди України під час війни».

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Естонії. 

У своїй промові пані посол відзначила, що ці ордени мають особливе значення сьогодні, оскільки вони символізують мужність та відвагу українського народу у боротьбі з російською агресією.

«Уперше в Європі на виставці представлено документи, авторські ескізи, промислові зразки воєнних нагород України. Титульним експонатом стала оригінальна відзнака «Хрест бойових заслуг», друга за ієрархією державних нагород після звання Героя України, що була отримана для експонування спеціально на цій виставці в нагородженого воїна», – розповіли у диппредставництві.

Посольство висловило вдячність Талліннському музею лицарських орденів та Національному музею історії України у Другій світовій війні за організацію виставки.

Відвідати виставку у Талліннському музеї лицарських орденів (Таллінн, вул.Кунінга 3) можна до 2 вересня 2023 року.

Нагадаємо, у Художньому музеї Kumu (Таллінн) показали виставку «Футуромарення. Україна та авангард», де представлені новаторські мистецькі бачення майбутнього, що народжувалися в Україні у 1910-х – 1920-х роках. 

Фото: Embassy of Ukraine in the Republic of Estonia / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-