Діаспора висловила обуренння новими свідченнями російських звірств в Україні

Діаспора висловила обуренння новими свідченнями російських звірств в Україні

Укрінформ
Світовий конгрес українців (СКУ) висловив обурення новими шокуючими свідченнями воєнних злочинів і звірств, які вчиняють російські загарбники в Україні, та закликав світ притягнути росію до відповідальності.

Як передає Укрінформ, про це СКУ повідомив на своєму сайті.

«Ми укотре закликаємо світову спільноту зайняти рішучу позицію в питанні створення Міжнародного військового трибуналу з воєнних злочинів російської федерації, її керівництва, а також усіх, хто несе відповідальність за воєнні злочини та злочини проти людяності в Україні», – йдеться в заяві.

У Конгресі наголосили, що низка жахливих відео, опублікованих цього тижня, які показують відсікання голови українським військовополоненим, а також численні понівечені тіла інших українських бійців є ще однією чіткою демонстрацією того чистого зла, з яким українські захисники ведуть боротьбу на фронті.

Читайте також: Відео зі стратами бійців ЗСУ не вплинуть на поводження з російськими полоненими - Лубінець

«Здавалося абсолютно неймовірним, щоб у 21 столітті на українській землі могли відбуватися такі жахливі звірства та воєнні злочини. Російські окупанти принесли на українські землі середньовічний терор і геноцид. Вимагаємо усіх відповідальних за ці злочини проти України та її народу притягнути до відповідальності, в тому числі вище політичне та військове керівництво росії!», – заявив президент СКУ Павло Ґрод.

У Конгресі зауважили, що ці відео також доводять, що немає жодної різниці між російськими військовими та ІДІЛ, яка з особливою жорстокістю тероризувала Близький Схід у минулі роки. Це також і похмуре нагадування про те, що сьогодні Україна веде війну як за себе, так і за усе цивілізоване людство, зокрема захищаючи Європу від російських варварів.

«Сьогодні ми повинні надати Україні максимальну військову підтримку для захисту та звільнення свого народу від російської окупації. Ми також повинні забезпечити притягнення росії до відповідальності, і саме тому ми закликаємо всі країни-члени ООН підтримати створення спеціального Міжнародного трибуналу для засудження росії за воєнні злочини та її керівництва за злочини агресії», – додав Ґрод.

Нагадаємо, в інтернеті з’явилися два відео страти українських захисників. Служба безпеки України розпочала досудове розслідування щодо відео того, як росіяни відрізають голову українському полоненому. Правоохоронні органи України вживають заходів для встановлення осіб, які вчинили цей страшний злочин.

Міністерство закордонних справ України звернулося до прокурора Міжнародного кримінального суду з вимогою невідкладної уваги до факту страти українського полоненого російськими військовими в контексті розслідування воєнних злочинів та злочинів проти людяності, що скоєні в Україні росіянами. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-