Почесний консул в Монреалі подякував Японії за підтримку України

Почесний консул в Монреалі подякував Японії за підтримку України

Укрінформ
Почесний консул України в канадському Монреалі, експрезидент Світового конгресу українців Евген Чолій відвідав прийом з нагоди дня народження Імператора Японії на запрошення Генерального консула Японії в Монреалі Джуна Сайто.

Як передає Укрінформ, про це Евген Чолій повідомив на своїй фейсбук-сторінці.

Під час цього заходу пан Чолій висловив подяку Генеральному консулу Японії за візит прем’єр-міністра Японії Фуміо Кішіди в Україну 21 березня 2023 року.

Він також відмітив важливість Спільної заяви про особливе глобальне партнерство між Україною та Японією, у якій прем’єр-міністр Фуміо Кішіда заявив, що під час її головування G7 «Японія підтримуватиме єдність G7 у запровадженні суворих санкцій проти росії та наданні підтримки Україні, використовуючи такі міжнародні формати, як зустріч міністрів закордонних справ G7+ щодо підтримки енергетичного сектору України та міжвідомча координаційна платформа донорів України».

Крім того, Евген Чолій подякував за допомогу Японії для відбудови України, що з 24 лютого 2022 року сягнула понад 7 мільярдів доларів, та відзначив доречність запрошення Президента України взяти участь у наступному саміті G7 у Хіросімі під час головування Японії у Групі Семи.

Нагадаємо, почесний консул України в Монреалі Евген Чолій виступив з привітальним словом та взяв участь як панеліст під час конференції «Франко-канадські перспективи, рік після початку війни в Україні».

Фото: Eugene Czolij / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-