Генштаб ЗСУ привітав Повітряні сили Британії зі 105-ю річницею створення

Генштаб ЗСУ привітав Повітряні сили Британії зі 105-ю річницею створення

Фото
Укрінформ
У Генеральному штабі ЗСУ привітали Повітряні сили Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії зі 105-ю річницею від дня створення.

Як передає Укрінформ, про це Генштаб ЗСУ повідомляє у Фейсбуці.

"1 квітня 2023 року, Збройні Сили України вітають колег та колежанок, друзів та подруг, союзників та союзниць із Королівських Повітряних Сил Збройних Сил Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії з 105 річницею!", - ідеться у повідомленні.

У зв'язку з цим у Генштабі наводять слова головного маршала авіації Королівських Повітряних сил сера Майка Вігстона. "Україна є життєво важливим випробуванням нашої спільної рішучості протистояти неспровокованому залякуванню та агресії. Це також життєво важливе повідомлення для всього світу – далеко за межами безпеки Європи – де інші союзники та партнери стикаються з постійними, а іноді й екзистенційними загрозами з боку державних і недержавних учасників та проксі сил", - відзначив він під час Глобальної конференції командувачів повітряних та космічних сил, яка відбулася у 2022 році.

Віддаючи належне надзвичайній стійкості українських сил та використанню ними повітряно-космічної техніки, сер Вігстон зазначив, що це різко контрастує з російськими агресорами, яким непосильно зберегти повітряний контроль, попри перевагу технологій і ресурсів. Він констатував, що неспроможність інвестувати у своїх людей призвела до того, що російські сили втратили переваги у війні, які можна здобути лише шляхом інтенсивної роботи та навчання з партнерами.

Читайте також: Залужний показав, як ЗСУ з британських гармат знищили російський «Спис»

Зазначається, що після початку повномасштабної війни Аеромобільні сили Королівських Повітряних сил ЗС Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії налітали понад 1 200 000 км і виконали більш як 1000 місій, доставляючи гуманітарну та військову допомогу українцям, перевозячи життєво важливе обладнання та персонал до Східної Європи на підтримку ЗСУ. Це еквівалентно обльоту навколо земної кулі понад 30 разів.

Серед іншого було перевезено 1,9 млн патронів, понад 25 тис. комплектів бронежилетів, більш як 86 тис. шоломів і 5,5 тис. одиниць протитанкової зброї.

Сер Майк Вігстонтакож  повідомив, що інструктори полку Королівських Повітряних сил ЗС Сполученого Королівства безпосередньо долучилися до підготовки 4500 військовослужбовців ЗСУ у 2022 році, надавши передові навички та досвід для захисту України від російської агресії.

Як повідомляв Укрінформ, у Великій Британії українські військові навчали австралійських інструкторів виживати в холодну погоду та приховувати пересування по снігу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-