Не той гарт: у Британії українські військові помінялися місцями зі своїми інструкторами

Не той гарт: у Британії українські військові помінялися місцями зі своїми інструкторами

Фото
Укрінформ
У Великій Британії українські військові навчали австралійських інструкторів виживати та приховувати пересування по снігу в холодну погоду.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці.

У Великій Британії військові австралійської армії навчають атаці українських новобранців на практиці під час першої ротації операції “Куду”.

За словами одного із командирів взводу 5-го батальйону Королівського австралійського полку, вони навчали новобранців основним солдатським навичкам під час снігу.

“З огляду на те, що ми всі з Австралії, це не зовсім той клімат, у якому ми звикли служити, і зміна навколишнього середовища призвела до того, що проводити демонстрації та давати уроки виявилося складно”, — заявив командир.

У Генштабі зазначили, що поки австралійські солдати проводили уроки, мінливе середовище призвело до того, що ролі вчителя та учня помінялися місцями. Тому слухачі надавали своїм інструкторам поради щодо виживання в холодну погоду.

“Новобранці та інструктори Збройних сил України, які звикли до сніжних умов і багато з яких бачили бойові дії, навчали нас, як краще виживати та приховувати наше пересування по снігу”, – заявив австалійський командир.

Він додав, що австралійські інструктори використовують уроки, засвоєні під час попередньої ротації, а також нещодавній реальний досвід командирів українських підрозділів, щоб удосконалити та покращити навчання.

Як ідеться в повідомленні, Австралія продовжує підтримувати народ України і надає постійну підтримку у відповідь на триваючі порушення росією міжнародного права.

Прибувши до Сполученого Королівства у січні 2023 року, контингент до 70 військовослужбовців Австралійських сил оборони приєднався до країн-партнерів у програм підготовки українських новобранців під керівництвом Великої Британії.

Читайте також: Нідерланди відправлять 60 інструкторів для навчання українських бійців у Німеччині

У Генштабі нагадали, що жоден військовослужбовець Австралійських сил оборони не в’їжджатиме в Україну в рамках операції “Куду”.

Як повідомляв Укрінформ, військові інструктори Збройних сил Королівства Данії в рамках підготовки українських захисників у Великій Британії проводять заняття з підготовки, захоплення та утримання окопу, траншеї та позиції.

Фото: Jonathan Goedhart and Cpl Dustin Anderson, Commonwealth of Australia, Department of Defence

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-