Проєкт з відбудови України відкриває безліч можливостей для бізнесу – Шмигаль

Проєкт з відбудови України відкриває безліч можливостей для бізнесу – Шмигаль

Укрінформ
Відбудова України є найамбітнішим проєктом ХХІ століття, який відкриває великі можливості та перспективи для бізнесу.

Про це заявив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час онлайн-виступу на конференції "Кластери зустрічаються з регіонами" у словацькому Кошице, повідомляє Укрінформ із посиланням на Урядовий портал.

За словами глави уряду, вже зараз Україна має низку беззаперечних переваг для інвесторів, серед яких - зручна логістика в західному напрямку, висококваліфіковані та освічені працівники, розгалужена інфраструктура. Відбудова України є найамбітнішим проєктом ХХІ століття, який потребує величезних ресурсів, але водночас відкриває незлічені можливості та перспективи для бізнесу.

Шмигаль зауважив, що найбільш перспективними є п’ять секторів: енергетика, оборонно-промисловий комплекс, аграрний, природні ресурси та IT.

«Ми будуємо нову економіку. Активізуємо державно-приватне партнерство. Ми ухвалили сучасне законодавство, аби в Україні з’явилися десятки, а потім і сотні потужних концесійних проєктів», — зауважив очільник уряду.

Він додав, що страхування воєнних ризиків є ключовим питанням для інвесторів, і уряд працює над варіантами рішень. Один з них — створення цільового міжнародного трастового фонду, що дасть змогу залучити до страхування експортно-кредитні агентства країн G7, Багатостороннє агентство з гарантування інвестицій (MIGA), а також американську агенцію DFC, яка вже, за словами Прем'єр-міністра, оголосила про готовність мобілізувати понад 1 млрд доларів приватного капіталу для підтримки економіки України.

«Україна та ЄС будуть єдиними не лише ціннісно та політично, а й економічно. Кожен спільний успішний інвестпроєкт наближає нас до мети. До сильної успішної України і до єдиної та різноманітної Європи», — резюмував Прем’єр-міністр.

Читайте також: Пілотний проєкт із комплексної відбудови розпочнуть у п'яти звільнених областях — Шмигаль

Як повідомлялося, Світовий банк оцінив українські потреби у відбудові на рівні 411 млрд доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-