У Словенії українці поклали квіти до погруддя Тараса Шевченка

У Словенії українці поклали квіти до погруддя Тараса Шевченка

Фото
Укрінформ
У словенському містечку Штанієль українці вшанували пам'ять і творчість видатного українського поета та художника, символу української культури – Тараса Григоровича Шевченка.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Республіці Словенія. 

«Цьогоріч, в рамках відзначення Шевченківських днів, дипломати Посольства України в Республіці Словенія, представники міжнародної української спілки «Альпи-Адрія», представники української громади в Словенії та тимчасово переміщені громадяни України, які знаходяться на території Словенії поклали квіти до погруддя Великого Кобзаря та перекладача його творів словенською мовою Йоже Абрама, який був народжений в м.Штанієль», – ідеться в дописі.

Також учасники заходу вшанували хвилиною мовчання загиблих українських воїнів, заспівали уривки з найвідоміших творів Т.Г.Шевченка та поділились думками щодо значення його творчості у цей складний для України та українського народу час російської агресії.

У посольстві розповіли, що організацією заходу вже традиційно опікувалося Словенсько-українське культурне товариство Любляна-Київ (Slovensko-ukrajinsko kulturno društvo Ljubljana Kyjiv) та його керівник Андрій Гевка.

Диппредставництво висловило щиру вдячність керівнику Андрію Гевці та родині Маркочіч, які бережуть пам'ять про українського Кобзаря в Словенії.

Нагадаємо, у храмі Святого Єрнея у Любляні єпископ Мілан Стіпіч відслужив архиєрейську літургію за мир в Україні та панахиду за всіх загиблих унаслідок воєнної агресії росії. 

Фото: Embassy of Ukraine in the Republic of Slovenia / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-