У Чикаго презентували художній проєкт мисткині з Харкова

У Чикаго презентували художній проєкт мисткині з Харкова

Фото
Укрінформ
У Чикаго (США), в The John David Mooney Foundation, відбулася презентація проєкту української мисткині з Харкова Альони Соломадіної «Formation of Time» та її виставки.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Генеральне консульство України в Чикаго.

Альона Соломадіна, яка нині перебуває в Чикаго по програмі Ukrainian Art Bridge Fellowship, описала свій проєкт, як продовження її довготривалого проєкту «Місто Форм», у якому вона відкриває для себе різні міста на предмет графічного формотворення.

«В останньому проєкті я дивлюся на час графічно, мені цікаво зосередитися на ньому, як на системі, мірі. Поняття часу змінилося з початком війни, саме очікування, невизначеність, планування і мислення короткими термінами, нове ставлення до майбутнього. Перебуваючи у Чикаго, з його графічною архітектурою, хмарочосами, мені було цікаво перевести це у графічні символи, а саме в цифри, у 12 стилів, які відповідають годинам», – розповіла вона.

Ukrainian Art Bridge Fellowship – ініціатива відомого американського скульптора John David Mooney, що покликана допомогти митцям, які змушені були покинути свої галереї та місця творчості через російську війну проти України.

Робота над проєктом розпочалась навесні 2022 року, а вже у жовтні, за підтримки українських митців (Anya Antonovych Metcalf, Лесь Виноградов, Ліза Корнейчук), до Чикаго прибула перша група учасників – актори Slovo. Theater Group. Так, під час перебування в Чикаго створювалась вистава «Mothermotherland», в основі якої лежить новела «Я (Романтика)», написана українським письменником Миколою Хвильовим.

Генконсульство подякувало митцям і волонтерам, які докладають усіх зусиль для підтримки та розвитку цієї програми.

Нагадаємо, у Музичному центрі Кауфмана у Нью-Йорку (США) вчетверте відбувся щорічний фестиваль української сучасної музики/ Ukrainian Contemporary Music Festival.

Фото: Consulate General of Ukraine in Chicago / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-