У Нью-Йорку провели Фестиваль української сучасної музики

У Нью-Йорку провели Фестиваль української сучасної музики

Фото
Укрінформ
У Музичному центрі Кауфмана у Нью-Йорку (США) вчетверте відбувся щорічний фестиваль української сучасної музики/ Ukrainian Contemporary Music Festival.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці Генерального консульства у Нью-Йорку.

Зауважується, що цьогорічний захід був присвячений творчій спадщині та доробку «батька» модерної української музики Бориса Лятошинського.

«Вдячні насамперед засновниці та директорці Фестивалю Leah Batstone, організаторам та яскравим виконавцям триденної програми – за переконливу презентацію унікального внеску України у світову музичну культуру», – подякували у Генконсульстві.

Борис Миколайович Лятошинський (1895-1968) – видатний український композитор, піаніст, диригент, педагог, музично-громадський діяч – народився З січня 1895 року в Житомирі в родині професора гімназії. 

Неодноразовий член журі міжнародних конкурсів, активний працівник у керівних органах Спілки композиторів України та в Київській консерваторії, Лятошинський виховав нову плеяду композиторів: І. Шамо, В. Сильвестров, Л. Грабовський, І. Карабиць, Є. Станкович, О. Канерштейн, М. Полоз.

Нагадаємо, в Україні присуджують премію імені Б.М. Лятошинського. Її лавреатом у 2023 році став композитор Ігор Щербаков за ораторію «Великого бажайте» на тексти «Заповіту» патріарха Йосипа Сліпого та канонічні тексти.

Фото: Consulate General of Ukraine in New York / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-