Премія Лятошинського оголосила переможця

Премія Лятошинського оголосила переможця

Укрінформ
Лавреатом премії імені Б.М.Лятошинського у 2023 році став композитор Ігор Щербаков із  ораторію «Великого бажайте» на тексти «Заповіту» патріарха Йосипа Сліпого та канонічні тексти.

Таке рішення ухвалили під час засідання Комітету з присудження премії, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу Державного агентства з питань мистецтв та мистецької освіти. 

«У 2023 році, за напрямом «окремий твір», лауреатом став український композитор Щербаков Ігор Володимирович. Премію було присуджено за ораторію «Великого бажайте» на тексти «Заповіту» патріарха Йосипа Сліпого та канонічні тексти», - зазначають у відомстві. 

Зазначається, що члени Комітету досконально ознайомились з усіма поданими заявками, шляхом відкритого голосування, визначили цьогорічного лауреата премії.

Читайте також: Притула, Фагот і не тільки: чиї голоси пролунають у мультфільмі «Мавка. Лісова пісня»

Ігор Щербаков – заслужений діяч мистецтв України, голова Національної спілки композиторів України, лавреат Національної премії України ім. Т. Шевченка (1999), член-кореспондент Національної академії мистецтв України (2013) та лауреат численних музичних конкурсів і фестивалів. 

Премія імені Б.М. Лятошинського присуджується щороку професійним композиторам за видатні досягнення у сфері професійної композиторської творчості. Цьогоріч за цю премію змагалися п’ять композиторів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-