Українці Австралії провели акцію проти майбутнього головування росії в Радбезі ООН

Українці Австралії провели акцію проти майбутнього головування росії в Радбезі ООН

Фото, відео
Укрінформ
Українська громада Австралії та її прихильники 21 березня влаштували мітинг навпроти Інформаційного центру Організації об’єднаних націй у Канберрі, протестуючи проти майбутнього головування Росії в Раді безпеки ООН.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті СКУ.

«Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт Путіна за звинуваченнями у воєнних злочинах, зокрема, за незаконну депортацію приблизно 16 000 дітей до Росії. Минулого тижня ООН оприлюднила широку доповідь про права людини, в якій засудила напади Росії на цивільне населення в Україні, включно з систематичними тортурами та вбивствами в окупованих регіонах, зазначивши, що це воєнні злочини та, можливо, злочини проти людяності», – зазначила співголова Союзу українських організацій Австралії Катерина Аргіру.

«З огляду на це, як Росія може взяти на себе головування в Раді безпеки ООН станом на 1 квітня?», – додала вона.

Організатор мітингу Антон Богданович зазначив, що вперше у світовій історії держава-агресор і спонсор тероризму буде очолювати Раду безпеки – орган відповідальний за підтримку міжнародного миру та безпеки.

За його словами, учасники мітингу зібралися, щоб заявити – так не має бути. Це питання глобальної безпеки, що матиме наслідки для Австралії, одного із засновників Організації Об’єднаних Націй.

Нагадаємо, головування в Радбезі ООН щомісяця змінюється почергово між його членами. У січні головувала Японія, у лютому – Мальта, у березні – Мозамбік, у квітні за планом – росія, у травні – Швейцарія, у червні – ОАЕ.

Виконувачка обов’язки директора Human Rights Watch Тірана Гассан вважає абсурдним порядок, за яким росія, що веде війну проти України, може головувати в Раді Безпеки ООН.

Фото: Lena Vetski / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-