У Ризі почалися зйомки фільму «Надія» про війну в Україні

У Ризі почалися зйомки фільму «Надія» про війну в Україні

Фото, відео
Укрінформ
У латвійській столиці цього тижня розпочалися зйомки короткометражного художнього фільму «Надія» українсько-латвійського виробництва про війну в Україні.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів режисер та автор сценарію Артем Кочарян.

«Я сам чотири роки був (українським, – ред.) військовим. Звільнився після поранення за станом здоров’я. Коли почалася повномасштабна війна, переїхав до Латвії з вагітною дружиною… Якось одна моя знайома розповіла драматичну, важку історію свого життя. Після 24 лютого вона залишилася без родини, без коханого і не знала задля чого жити. Тоді я записав цей сюжет «Надія» і вирішив зняти по ньому фільм», – сказав Кочарян.

Він додав, що вважає це важливим, оскільки події війни, яка продовжується, зараз осмислюються документальним кіно, а художніх стрічок про неї майже нема. 

У головних ролях фільму «Надія» – київський театральний та кіноактор Тимур Ібраімов (батько героїні), Марина Білоус (Театр «Київ») та дебютант Іван Горлачов.

Зйомки триватимуть у Ризі та Сігулді до кінця березня. Значну кількість серед учасників знімальної бригади складають мешканці України, які переїхали до Латвії після початку повномасштабної російської агресії.

Кочарян був оператором українсько-латвійського документального фільму «Життя, яке ми не обирали» (2022) про сімох українок, які через війну стали біженками. Співпродюсеркою тієї стрічки була Юлія Кабіцина-Каб’єр, яка також є продюсеркою «Надії». 

Нагадаємо, у Латвійській національній бібліотеці відбулася прем’єра документального фільму "Життя, яке ми не обирали" про сімох українок, які стали біженками внаслідок агресії рф.

Фото: Жаніс Зуєвічс

Відео: Олег Кудрін

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-