У Найробі відкрили мурал, створений художниками з України та Кенії

У Найробі відкрили мурал, створений художниками з України та Кенії

Фото
Укрінформ
У місті Найробі 16 березня відбулося урочисте відкриття муралу «Зерна культури», створеного спільно художниками з України та Кенії.

Як передає Укрінформ, про це повідомило Посольство України в Республіці Кенія.

Захід відбувся за підтримки Українського інституту, Посольства України, мерії Найробі та Гете Інституту. «Зерна культури» є одним з п’яти муралів реалізованих українською агенцією «Порт» в рамках проєкту «Стіна».

На відкритті були присутні глави та співробітники дипломатичних місій іноземних держав, акредитованих в Кенії, представники культурних і ділових кіл, української громади, а також міністерств та відомств Кенії.

Читайте також: У Кенії пройшли благодійні кінопокази на підтримку України

Зауважується, що Кенія стала першою країною Африки де було презентовано зазначений проєкт. Він відображає творче розмаїття України та Кенії та є свідченням тісної дружби між двома народами.

За повідомленням Українського інституту, концепція стінопису «Зерна культури» розкриває одразу три теми, близькі українцям і кенійцям. Три стіни зображують три символи та ідеї, які є різними, але близькими одночасно. Серед цих символів можна знайти переосмислення колоніального минулого обох країн, а також близький розпад імперії, яка зараз намагається повернутися до свого імперського коріння, атакуючи інші країни. Автори муралу також звертаються у своїх зображеннях до символів вільного майбутнього як України, так і Кенії, до національної ідентичності, сили та стійкості. 

Мурал у Найробі створять митці з Кенії Моха та Еліамін Інк у співпраці з українськими художниками Аліною Коник, Нікітою Кравцовим та Андрієм Ковтуном. Кураторка – Катя Тейлор.

Спеціальним гостем на відкритті стінопису був гурт «Творчі», український електронний дует, який представлятиме Україну на пісенному конкурсі Євробачення 2023.

Як повідомляв Укрінформ, торік українські мурали з’явилися у столиці Австрії та столиці Німеччини.

Фото: Посольство України в Кенії, Український інститут, Катя Тейлор

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-