Естафета муралів: український стінопис з'явився у Берліні

Естафета муралів: український стінопис з'явився у Берліні

Фото, відео
Укрінформ
Столиця Німеччини підхопила «естафету муралів» у рамках проєкту The Wall: Murals in Europe and the Middle East, який реалізує Український інститут та агенція Port за підтримки МЗС України.

Презентація відбулась у неділю, 6 листопада, передає кореспондент Укрінформу.

Художники Андрій Кальков і Денніс Шустер зобразили «квітку демократії», схожу на соняшник, на якому «зростають» загальнолюдські цінності – свобода слова, незалежний вільний суд, право на отримання освіти та багато інших.

«Ми говоримо цим муралом про цінності, які ми всі поділяємо», - зазначила на церемонії генеральний директор і засновник агенції Port, куратор The Wall Катя Тейлор. За її словами, стіна є символом опору, стабільності та броні, а стіна «між Україною та світом» захищає наразі Європу від війни.

Посол України у ФРН Олексій Макеєв своєю чергою зауважив, що для німців, насамперед берлінців, слово «Стіна» має особливе значення: мур кілька десятиліть розділяв місто та країну.

«Ми намагаємося побудувати стіни, які захистять добро від зла. Ми можемо побудувати їх лише разом. Після того, як ми переможемо в цій війні, стіни будуть знесені», - сказав дипломат.

Нагадаємо, спочатку планувалося, що саме Берлін стане першим містом, де відкриють стінопис у рамках цієї акції. Однак з низки причин його випередив Відень. Загалом до кінця року мурали також мають з'явитися в Амстердамі, Женеві, Марселі та Анкарі.

Читайте також: Понівечений російською ракетою театр у Харкові прикрасили муралом

Мета проєкту - показати, що Україна є частиною європейської спільноти, і в нас багато спільного, однакові цінності, цілі та права. До створення картин запрошено десятьох відомих українських та європейських стріт-артистів.

Фото: Ольга Танасійчук, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-