У Лісабоні відбувся урочистий захід біля погруддя Тараса Шевченка

У Лісабоні відбувся урочистий захід біля погруддя Тараса Шевченка

Фото
Укрінформ
У Лісабоні, біля погруддя Тараса Шевченка на Praça de Itália, українці та друзі України провели урочистий захід зі вшанування Великого Кобзаря.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці Посольства України в Португалії.

За повідомленням, з нагоди 209 річниці від народження Шевченка виступили тимчасовий повірений України Володимир Козлов, Голова Групи дружби «Португалія-Україна» в Асамблеї Республіки Діогу Леяу, священник УГКЦ отець Микола Ярема, священник УПЦ отець Ігор Невинський, Голова Спілки українців у Португалії Павло Садоха, Голова Спілки української молоді в Португалії Алла Фіть, Елдер де Карвальу – автор португальського пам'ятника Шевченку та професор Мендо Енрікес – автор книги «Завтра інший день» (Amanhã é outro Dia).

Також біля пам'ятника Тарасу Шевченку прочитали вірші та заспівали пісні поета здобувачі освіти та вчителі культурно-освітнього центру «Дивосвіт», гурт «Воля», Марія Корецька та прекрасні голоси українського хору сестри Петрів.

Захід закінчився церемонією покладання квітів до погруддя українського великого поета.

Посольство України подякувало всім за підтримку й участь у заході.

Нагадаємо, у Лісабоні до 12 квітня триває виставка «One-five-9», на якій представлені роботи п’яти українських мисткинь: Анастасії Подерв'янської, Галини Андрусенко, Ольги Штейн, Поліни Щербини та Соломії Ортинської.

Фото: Embaixada da Ucrânia na República Portuguesa / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-