У Румунії провели низку заходів зі вшанування пам’яті Тараса Шевченка

У Румунії провели низку заходів зі вшанування пам’яті Тараса Шевченка

Фото
Укрінформ
Заходи з нагоди 209 річниці від дня народження видатного українського поета, мислителя та діяча Тараса Шевченка відбулися у кількох містах Румунії.

Як передає Укрінформ, про це повідомили Посольство України та Союз українців Румунії (СУР)

Так, Посольство провело церемонія покладання квітів до погруддя Великому Кобзарю, розташованому в центральному парку імені Короля Міхая І Бухаресті.

До учасників церемонії звернувся Посол України в Румунії Ігор Прокопчук, який наголосив на значенні Тараса Шевченка у формуванні національної ідентичності українського народу та актуальності його творчості у сьогоднішній боротьбі з російським агресором.

Сату-Марська філія Союзу українців Румунії організувала вшанування пам’яті Шевченка біля бюста Кобзареві на площі Василя Лукачіу в місті Сату-Маре. Захід закінчився покладанням вінків до пам’ятника Шевченку.

У румунському місті Лугож провели панахиду за Шевченком. Захід відбувся в Українській Православній Церкві «Святого Володимира», де священик Іоан Вергілій Бротней звершив службу.

Після цього відбулося покладання вінків до погруддя Шевченка, розташованого в сусідньому парку Штранд.

Також низку заходів на честь великого українського поета організували вчителі української мови Сучавського повіту разом із учнями.

Нагадаємо, Союз українців Румунії організував до Дня української мови масштабну міжнародну конференцію за участі гостей з семи країн: Бельгії, Канади, Чехії, Румунії, Словаччини, України й Угорщини.

Фото: СУР, Посольство України в Румунії / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-