У Казахстані відбувся вечір пам'яті Тараса Шевченка

У Казахстані відбувся вечір пам'яті Тараса Шевченка

Фото
Укрінформ
В Українському домі при Посольстві України в Казахстані на честь 209-ї річниці від дня народження Тараса Григоровича Шевченка відбувся вечір пам'яті великого українського поета та художника.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці Українського дому в Казахстані.

За повідомленням, захід відкрив Тимчасово повірений у справах України в Республіці Казахстан Сергій Павленко.

«Згадували життєвий і творчий шлях Кобзаря, та часи його заслання на території Казахстану. Відвідувачі мали змогу ближче познайомитися з роботами Шевченка – художника, які були створені ним під час перебування під вартою в 1847-1857 рр. Рисунки великого українського поета, майстра та мислителя є унікальними свідченнями історії життя та побуту казахів, природних ландшафтів тих часів та культури Казахстану», – розповіли в Українському домі.

Також були представлені зібрання творів Шевченка українською та казахською мовами, книжки про події в житті поета в часи заслання.

Крім того, у виконанні Народної артистки України Ірини Шинкарук прозвучали пісні на слова Т. Г. Шевченко, а наймолодші учасники зустрічі прочитали свої найулюбленіші вірші великого Кобзаря.

Як повідомляв Укрінформ, Український дім при Посольстві України в Казахстані урочисто відкрили на початку вересня 2022 року.

Фото: Український дім в Казахстані / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-