Українці вшанували пам'ять Тараса Шевченка у Скоп’є

Українці вшанували пам'ять Тараса Шевченка у Скоп’є

Фото
Укрінформ
Українська громада імені Лесі Українки та Посольство України в Північній Македонії провели 9 березня у Скоп’є спільний захід із вшанування українського поета, письменника, художника Тараса Шевченка.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство.

На початку заходу Посол України Лариса Дір, серед іншого, зазначила, що Тарас Шевченко, який заклав основи національної ідентичності, залишається потужною силою, яка живить наш опір у цій війні рф проти України.

«Його слова, які осягаються не лише розумом, а й серцем – живильна енергія для кожного українця; і під час Майдану, і зараз під час опору російським варварам», – сказала вона.

Пані посол процитувала рядки з вірша Шевченка «Молитва»: «Мені ж, мій Боже, на землі. Подай любов, сердечний рай! І більш нічого не давай!», після чого зауважила, що «любов до своїх дітей, ближніх, нужденних – допомагає боротися, захищати Україну і виживати».

«Сердечний рай – ми його відвойовуємо. Відвоюємо нашу Україну. Збережемо право на життя. Поборемо», – наголосила Лариса Дір.

У рамках заходу активісти Громади читали вірші Тараса Шевченка, також було висаджено квіти навколо пам’ятника Тарасові Шевченку, який було встановлено у Скоп’є у 2009 році.

Нагадаємо, Громада українців імені Лесі Українки провела у центрі Скоп’є акцію протесту проти військової агресії рф у річницю повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Фото: Embassy of Ukraine in the Republic of North Macedonia / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-