У Чикаго відкрилася художня виставка «Паралельні світи» про війну росії проти України

У Чикаго відкрилася художня виставка «Паралельні світи» про війну росії проти України

Фото
Укрінформ
В Українському національному музеї (Ukrainian National Museum) у Чикаго (США) відбулось відкриття виставки «Паралельні світи», покликаної розповісти через мистецтво про жахливі реалії руйнівної війни росії проти України.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Генеральне консульство України в Чикаго.

На виставці представлені роботи молодої української художниці Луни Присяжнюк, яка закінчила Illinois Institute of Technology (за напрямом «архітектура») та Київську державну академію декоративно-прикладного мистецтва і дизайну імені Михайла Бойчука.

Художниця передає на полотнах монументальні залишки української архітектури, скалічені російськими ракетами, інша частина виставки – показує красу мегаполіса Чикаго з його особливою архітектурною аурою.

Найголовніше – що проєкт «Паралельні світи» має вплив на американське суспільство, інтригує, викликає зацікавленість та породжує дискусії.

Частину коштів від продажу картин передадуть до United24 для закупівлі медичного обладнання та UA Resistance Foundation на ініціативу «Ambulances for Ukraine». Виставка буде відкрита до 25 березня.

Генконсульство подякувало спонсорам і партнерам за можливість реалізувати цей проєкт: Eugeni Heating II Inc & Kulbanski family,  Chicago Varenychok & Oksana Rymaruk, OVN, LLC & Golovatiuk family, а також – Українському національному музею, пані президенту Lydia Tkaczuk та куратору пані Maria Klimchak.

Нагадаємо, у Лос-Анджелесі (США) відбулася виставка «Asemic Notations», центральне місце в якій посідали «Інтелектуальні пейзажі» української художниці Зої Скоропаденко.

Фото: Consulate General of Ukraine in Chicago / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-