Українська громада Аргентини долучилася до відзначення роковин вторгнення рф

Українська громада Аргентини долучилася до відзначення роковин вторгнення рф

Фото
Укрінформ
У Законодавчому органі міста Буенос-Айрес до року з початку повномасштабного вторгнення росії відбувся акт на підтримку України, участь в якому взяли представники місцевої влади, країн Групи 7, Європейського Союзу, інших країн світу та української громади.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Аргентині.

Під час заходу вшанували пам'ять загиблих у війні росії проти України хвилиною мовчання. Також присутні заслухали відеозвернення Першої заступниці Міністра закордонних справ України Еміне Джапарової.

Посол України в Аргентинській Республіці Юрій Клименко у своєму виступі зазначив, що агресор обов’язково повинен зазнати поразки. Закон має завжди переважати, а правда завжди повинна ширитися по всьому світу.

Він підкреслив, що російська війна вплинула не лише на наш регіон, а й увесь світ. Вона, зокрема, ставить під загрозу світову продовольчу безпеку та збільшує ризик голоду в найбільш вразливих країнах.

Посол України закликав доєднатися до Формули миру, запропонованої Президентом України Володимиром Зеленським, реалізація якої призведе до завершення війни, відбудови нашої держави та відновлення світового порядку, заснованого на міжнародному праві.

З промовами на підтримку України також виступили керівники Законодавчого органу м. Буенос-Айрес Еммануель Ферраріо, Рой Кортіна та Фернандо Страфасе, посли Польщі Александра Марія Піатковська, США Марк Стенлі, Делегації ЄС Амадор Санчес Ріко, Німеччини Ульріх Санте та президент Української Центральної Репрезентації в Аргентинській Республіці Педро Лилик.

На знак солідарності з українським народом, над будівлею Законодавчого органу міста Буенос-Айрес замайорів прапор України.

Посольство висловило щиру вдячність за організацію та координацію заходу Третьому віцепрезиденту Рою Кортіні, Відділу Секретаріату з Міжнародних зв'язків та інституційного співробітництва Законодавчого органу міста Буенос-Айрес, зокрема Пабло Гарцоніо та Серхіо Барбоса.

Нагадаємо, тимчасово повірений у справах України в Аргентинській Республіці Сергій Небрат 22 лютого, в рамках заходів до року з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну, провів зустріч з представниками українських громад Аргентини.

Фото: Embajada de Ucrania en la Argentina / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-