Канадські благодійники за рік зібрали понад 40 мільйонів для України

Канадські благодійники за рік зібрали понад 40 мільйонів для України

Укрінформ
Канадська благодійна ініціатива «Український гуманітарний заклик» за рік зібрала для допомоги України понад 52 млн канадських доларів (близько 40 млн дол. США) від 72-х тисяч благодійників.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіли в Канадсько-українській фундації, яка спільно з Конгресом українців Канади адмініструє ініціативу.

«Щедрість канадців дозволила надати критично важливу допомогу сотням тисяч українців. На жаль, війна не має жодних ознак зупинки. Ми потребуємо постійної та непохитної підтримки у нашій місії допомоги нашим братам і сестрам в Україні», – сказав голова Ради директорів Канадсько-української фундації Віктор Гетьманчук.

За його словами, гуманітарні поставки передусім спрямовані на негайну допомогу переміщеним особам, медичну допомогу, надання екстреного житла та забезпечення продовольчої безпеки.

«Українсько-канадська громада безперервно працює над підтримкою наших братів і сестер в Україні в їхньому героїчному захисті своєї Батьківщини від геноцидної агресивної війни з боку Росії. Наша громада безмежно вдячна всім канадцям за їхню непохитну, щедру підтримку українського народу у важкий для нього час», – заявила президент Конгресу українців Канади Олександра Хичій.

У Канадсько-українській фундації перелічили, що з лютого 2022 року в рамках Гуманітарного заклику в Україну було доставлено:

  • 300 тисяч продуктових наборів, які забезпечили харчуванням 850 000 людей в Україні, Молдові та Румунії
  • 53 тонни ліків для 790 500 пацієнтів
  • 161 генератор для лікарень, сімей загиблих військовослужбовців Збройних сил України та на підтримку Міністерства енергетики України
  • 2 000 пічок для приготування їжі та обігріву на нещодавно звільнених територіях
  • 2 000 ліжок, матраців, ковдр, подушок, постільної білизни для переселенців
  • 1 000 комплектів протипожежного обладнання й 10 000 спеціальних рукавичок для рятувальників
  • 20 апаратів вакуумного зашивання для лікування інфекцій у лікарнях Західної України, а також витратні матеріали
  • 1 000 палет мийних засобів для переміщених осіб
  • 330 піддонів засобів індивідуального захисту для лікарень

Також було виділено 1,2 млн дол. на послуги психологічної допомоги цивільному населенню, організовано 2 місії пластичних хірургів, які прооперували 44 постраждалих з важкими травмами обличчя, провівши загалом 106 операцій, організовано 3 роботи з гуманітарного розмінування та закуплено 11 автомобілів швидкої допомоги Toyota для Міністерства охорони здоров'я України.

Зауважимо, що Канадсько-українська фундація надає гуманітарну допомогу українцям з 1995 року.

Як повідомляв Укрінформ, понад 40 міст Канади приєдналися до глобальної кампанії “365 днів стійкості” до річниці повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Фото надане Канадсько-українською фундацією 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-