У Нідерландах відбудеться концерт, присвячений річниці повномасштабного вторгнення рф

У Нідерландах відбудеться концерт, присвячений річниці повномасштабного вторгнення рф

Укрінформ
24 лютого в Амстердамі відбудеться концерт солідарності та благодійності для України, присвячений роковинам початку повномасштабної війни росії проти України.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу в Гаазі.

Концерт відбудеться в Амстердамі, у Лютеранській кірсі 17-го століття, що вміщає 450 осіб. Також буде організовано пряму трансляцію, щоб концерт можна було побачити та почути в усьому світі. Відомі музиканти, серед яких, зокрема, українська співачка Мар’яна Головченко, перкусіоніст Констянтин Наполов і тріо Міші Майського, виконають твори українських композиторів.

Також на благодійному концерті виступить кілька молодих талановитих українських музикантів.

Вечір відкриє мер Амстердама Фемке Халсема. Очікується, що промови виголосять Посол України в Нідерландах Максим Кононенко та Міністр закордонних справ Нідерландів Вопке Гукстра. Більша частина надходжень (75%) від квитків і пожертвувань буде перерахована UNITED24.

Решта 25% підуть на стипендії талановитим українським дітям, які разом із матерями змушені були покинути рідні домівки через війну та продовжити мистецьку освіту в Музичній академії Davidsbündler у Гаазі.

Українська піаністка Анна Федорова є співзасновницею Музичної академії Davidsbündler у Гаазі, де 12 молодих і дуже талановитих українських музикантів тепер мають змогу продовжити музичне навчання та отримувати повну стипендію.

Нагадаємо, у Гаазі відомі українські музиканти та юні таланти влаштували концерт, щоб через красу класичної музики більше розповісти про Україну та її культуру, а також надихнути на допомогу нашій країні.

Захід проходив у музичному центрі Davidsbündler, який пропонує інноваційний метод високого рівня класичної музичної освіти для молодих талановитих піаністів, скрипалів, віолончелістів і басистів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-