В Азербайджані розпочала роботу Українська суботня школа

В Азербайджані розпочала роботу Українська суботня школа

Фото
Укрінформ
У Баку відкрилася Українська суботня школа – освітній простір «Мрія», де перша група українських дітей віком 5-9 років почала вивчати українську мову, історію та культуру.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив Посол України в Азербайджані Владислав Каневський.

За його словами, проєкт реалізовано у тісній співпраці з Українським центром у Баку та завідувачкою кафедри соціально-гуманітарних дисциплін та методики їх викладання Луганського ОІППО, доцентом Оленою Коротковою.

Під час відкритого уроку дружина Посла України в Азербайджані Людмила Гребеніченко привітала українських дітей із початком навчального процесу та побажала їм успіхів і яскравих емоцій під час захоплюючої подорожі до країни знань.

«Символічно, що 60 років тому саме у цей день у Києві відбулася Республіканська конференція з питань культури української мови, на якій учасники звернулись до вищих органів тодішньої влади з вимогою надати українській мові статус державної. Адже рідна мова – це духовне багатство, в якому народ живе та передає з покоління в покоління свою мудрість і славу, культуру і традиції», – написав Каневський.

Нагадаємо, у Баку за участю дружин керівників диппредставництв, акредитованих в Азербайджані, які висловлюють солідарність з Україною у її протистоянні військовій агресії Росії, провели Український день.

Фото: Vladyslav Kanevskyi / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-