У Баку провели Український день

У Баку провели Український день

Фото
Укрінформ
У Баку 29 вересня за участю дружин керівників диппредставництв, акредитованих в Азербайджані, які висловлюють солідарність з Україною у її протистоянні військовій агресії Росії, провели Український день.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці Посольства України в Азербайджанській Республіці.

За повідомленням, під час заходу дружина Посла України в Азербайджані Людмила Гребеніченко зазначила, що російське вторгнення в Україну, яке стало наймасштабнішим воєнним конфліктом в Європі після Другої Світової війни, змусило українців знову пройти через ті самі страждання війни, як і 80 років тому.

«Неможливо без емоцій оглядати виставку дитячих малюнків «Мамо, я не хочу війни!», яка організована спільно Embassy of the Republic of Poland in Baku та України в Азербайджані. Жахіття війни тут продемонстровані через призму спогадів українських та польських дітлахів, які бачили війну на власні очі», – йдеться в дописі.

Зауважується, що родзинкою дня стало відвідання Українського центру в Баку, який було створено у жовтні 2021 року за сприяння Почесного консула України Мехралі Гасимова з метою популяризації української мови в Азербайджані. За цей час Український Центр перетворився у справжній інноваційний майданчик, на якому активно розвиваються освітні, культурні, туристичні та гуманітарні українсько-азербайджанські проєкти.

У диппредставництві розповіли, що розширюється мережа партнерських програм Центру з топовим ВНЗ України, зокрема, Київський національний університет імені Тараса Шевченка. На базі Українського Центру в Баку дистанційно проводяться вступні іспити до престижних ВНЗ України.

Захід завершився традиційною українською гостинністю у добре відомому мешканцям азербайджанської столиці ресторані української кухні «Мама Накормила».

«Ця ініціатива була урізноманітнена завдяки потужній жіночій солідарності і підтримці яскравих представниць ЄС, Бельгії, Болгарії, Грузії, Італії, Польщі, Словаччини, Хорватії та Швеції», – додали у Посольстві.

Нагадаємо, в Азербайджані оздоровилися 28 дітей-сиріт з Київської області. Це дітлахи з Таращанської, Великодимерської, Немішаївської, Фастівської, Кагарлицької, Маловільшанської, Обухівської та Білоцерківської територіальних громад.

Фото: Посольство України в Азербайджанській Республіці / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-