Діаспора закликає Канаду бойкотувати Олімпіаду у разі допуску росіян

Діаспора закликає Канаду бойкотувати Олімпіаду у разі допуску росіян

Укрінформ
Канаді варто заявити свою тверду незгоду із наміром Міжнародного олімпійського комітету допустити до Ігор росіян та білорусів.

Про це йдеться у листі, надісланому президентом Конгресу українців Канади Олександрою Хичій главі Канадського олімпійського комітету Трісії Сміт та міністру спорту Паскаль Сейнт-Онге, текст якого є у розпорядженні Укрінформу.

«Конгрес українців Канади щиро сподівається, що Олімпійський комітет Канади виступатиме рішуче проти наміру Міжнародного олімпійського комітету дозволити громадянам росії та білорусі брати участь у паризьких Олімпійських іграх 2024 року», – заявила Хичій.

Читайте також: Діаспора подякувала Канаді за танки для України

Вона також закликала Канаду долучитися до бойкоту наступних Олімпійських ігор, якщо росіяни та білоруси все ж братимуть у них участь. «У разі допуску Міжнародним олімпійським комітетом російських та білоруських атлетів до участі в цій Олімпіаді, КУК очікує, що Олімпійський комітет Канади приєднається до України та інших держав-партнерів у бойкоті цих Ігор – заходу, що не відображатиме ні канадські цінності, ні дух, у якому мали б проводитися міжнародні атлетичні змагання», - наголосила президент української організації.

Хичій додала, що допуск російських атлетів до Олімпіади свідчитиме про згоду Міжнародного олімпійського комітету зі злочинами, які росія чинить на території України.

Як повідомлялося, МОК оприлюднив заяву, в якій допустив можливість участі росіян і білорусів у Олімпіаді в Парижі під нейтральним прапором. На заяву вже відреагували Президент України Володимир Зеленський, міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба та інші посадовці. На знак протесту Україна може бойкотувати паризькі Ігри.

Через можливість участі в Олімпіаді рф і білорусі до Міжнародного олімпійського комітету звернувся Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-