Українські громади УГКЦ в Австрії придбали для України автомобілі швидкої допомоги

Українські громади УГКЦ в Австрії придбали для України автомобілі швидкої допомоги

Фото
Укрінформ
Українські католицькі громади в Австрії та Архиєпископ Відня Кардинал Шенборн придбали дванадцять автомобілів швидкої допомоги, які 1 січня відправили в Україну.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці Посольства України в Австрії.

За повідомленням, автомобілі швидкої допомоги є частиною широкого спектра допомоги, яку на регулярній основі здійснюють українські греко-католицькі громади в Австрії. Цього разу до збору коштів долучилися також церковні українські громади міста Баден і Клагенфурт.

Дванадцять карет швидкої допомоги після посвяти кардиналом Крістофом Шенборном в Україні має зустріти греко-католицький архієпископ Святослав Шевчук. Згодом, автомобілі будуть розподілені по лікарнях країни, де вони зараз найбільше потрібні.

Крім того, кожна машина швидкої допомоги також має переносний електрогенератор, які придбала українська громада Зальцбурга.

«На короткій церемонії, яка відбулася на площі перед будівлею Федеральної канцелярії Австрії були присутні генеральний вікарій Східної Церкви Юрій Коласа, Федеральний міністр з питань ЄС та Конституції Республіки Австрія Кароліне Едтштадлер, керівник групи з міжпарламентських зв’язків Австрії з Україною Гельмут Брандштеттер, представники українського духовенства, громади та Посольства», – йдеться в дописі.

У диппредставництві додали, що на окрему увагу та захоплення заслуговує вчинок маленького благодійника Міхаеля Кнаппа з міста Вольфсберг, який збирав кошти та передав для придбання автомобілів швидкої допомоги 1000 євро своїх заощаджень.

Нагадаємо, у ратуші міста Клостернойбург на сході Австрії відбувся благодійний концерт на підтримку України за участі українських співаків, музикантів та танцюристів.

Фото: Посольство України в Республіці Австрія / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-