День Соборності відзначили в Українському культурному осередку в Чикаго

День Соборності відзначили в Українському культурному осередку в Чикаго

Фото
Укрінформ
Український конгресовий комітет Америки (відділ Іллінойс) за сприяння Генерального консульства України в Чикаго провів в Українському культурному осередку міста захід, присвячений Дню Соборності України.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Генеральне консульство України в Чикаго.

У заході взяли участь представники української громади Чикаго та штату Іллінойс, федеральних та місцевих законодавчих і виконавчих органів влади США, консульського корпусу міста Чикаго.

Під час офіційної частини до присутніх з промовами звернулись: Президент Українського Конгресового Комітету Америки (відділ Іллінойс) Ігор Дячун, Віцепрезидент Українського Конгресового Комітету Америки (відділ Іллінойс) Павло Бандрівський, мер міста Чикаго Лорі Лайтфут, сенатор Річард Дурбін, конгресмени Майкл Квіглі, Раджа Крішнамурті та Денні Девіс, Генеральний консул України в Чикаго Сергій Коледов, головний податківець округу Кук Фріц Кегі, віцепрезидент JUF Стівен Дішлер.

Також з доповідями щодо актуальних проблем сьогодення виступили підполковник у відставці, відомий військовий аналітик Александер ВІдман і політичний оглядач Януш Бугайскі.

За визначний внесок у надання гуманітарної допомоги Україні спеціальними відзнаками УККА (відділ Іллінойс) були нагородженні представники української громади Ірина Ценглевич, Алла Лопаткіна та Ігор Терлецький.

Генконсульство подякувало всім, хто брав участь у підготовці та проведенні заходу.

Нагадаємо, українська громада Нью-Йорка (США) разом з американською громадськістю відзначили День Соборності України – на Таймс Сквер замайоріли українські прапори, а також потужно пролунали гасла «Слава Україні! – Героям Слава!» й Державний Гімн України. 

Фото: Consulate General of Ukraine in Chicago / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-