В Абу-Дабі відбулася перша зустріч літклубу Української жіночої ініціативи в ОАЕ

В Абу-Дабі відбулася перша зустріч літклубу Української жіночої ініціативи в ОАЕ

Фото
Укрінформ
Українки з Абу-Дабі та Дубаю взяли участь у першій зустрічі літературного клубу в Абу-Дабі, ініційованому Українською жіночою ініціативою в ОАЕ.

Як передає Укрінформ, про це повідомило видання «Емірати Сьогодні»

До заходу долучилися 16 учасниць. Вони обговорили книжку Ірени Карпи «Як виходити заміж стільки разів, скільки захочете».

«Літературний клуб є гарною ініціативою проводити час з користю. Це дає можливість не тільки знайомитись з новими людьми, обговорювати свої почуття і враження після прочитаного, але й ділитись своїм досвідом, мати нагоду дискутувати, порушувати важливі теми», – зазначила психологиня Лариса Гнатишин.

За повідомленням, ділячись своїми враженнями про легку та веселу книжку Ірени Карпи, учасниці також розповідали про власний досвід знайомства з чоловіками, ділилися секретами щасливого подружнього життя. Обговорили тему міжнаціональних шлюбів і різниці культур, важливості діалогу у стосунках, як різні люди по-різному сприймають стосунки та свою роль у них. Дійшли висновку, що завжди треба починати з розуміння себе, своїх цінностей, бажань, давати право собі залишатись собою в стосунках.

«Головне завдання кожної жінки – бути щасливою, і для цього ми повинні подружитись із самими собою. Ми повинні розуміти себе, знати свої мрії, свої прагнення та свої травми. Бо Ви у себе одна. Найвірніша, найрідніша, яка не підведе, не підставить, захистить. Нас щиро можна полюбити тільки тоді, коли ми самі себе щиро любимо. Коли робимо для себе приємні речі, дбаємо про душевний спокій. І якими б зайнятими Ви не були, завжди знаходьте час для себе: для свого навчання, розвитку, зовнішності, корисних навичок та приємного часу з подругами», – поділилася міркуваннями координатора літературного клубу Лариса Слейбо». 

За її словами, з цією метою й було започатковано книжковий клуб, де планується щомісячно розглядати книги з різних аспектів жіночого життя – самопізнання та саморозвиток; жіноча незалежність та успіх; ґендерна рівність; жінки в історії; стосунки тощо.

«Будемо пити запашну каву чи чай, ділитись думками про книги, своїм власним досвідом та підтримувати одна одну», – додала вона.

Серед учасниць були українки, які мали нагоду побувати на місцевих весіллях, вони поділилися цим досвідом з усіма учасницями. Також обговорили особливості знайомства згідно з місцевими звичаями ОАЕ.

«Мені дуже сподобалась зустріч, цікаво було познайомитися з такими різними й одночасно подібними між собою дівчатами.Історії кожної заслуговують на окрему книжку. Завдяки вам, це моя перша прочитана книга цього року, оскільки минулого взагалі було не до того», – поділилася враженнями Ольга Ромашевська, яка приїхала на зустріч літературного клубу з Дубаю.

«Дякую вам за такий крутий захід і можливість побути серед своїх. Така гарна жіноча компанія», – підсумувала свої враження резидентка Абу-Дабі Олена Сахлі.

Учасниці обговорили ідеї та можливі формати наступних зібрань. Організаторки запропонували список літератури на найближчі зустрічі. В переважній більшості учасниці проголосували за дві книжки: «Жінки, що біжать з вовками. Архетип дикої жінки у міфах та легендах» Клариса Пінкода Естес і «П’ять мов любові у подружжі» Ґері Чемпена.

Нагадаємо, торік співзасновниці та партнерки Української жіночої ініціативи в ОАЕ домовилися започаткувати низку нових заходів для української громади.

Фото: ukrdubai.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-