Українська жіноча ініціатива в ОАЕ започатковує низку нових заходів

Українська жіноча ініціатива в ОАЕ започатковує низку нових заходів

Фото
Укрінформ
Співзасновниці та партнерки Української жіночої ініціативи в ОАЕ під час зустрічі в Абу-Дабі обговорили актуальні питання та плани діяльності УЖІ до кінця 2022 року та домовилися започаткувати низку нових заходів для української громади.

Як передає Укрінформ, про це пише видання «Емірати Сьогодні».

За словами співзасновниці УЖІ, правозахисниці Маріани Євсюкової, Українська жіноча ініціатива мала дуже активний період діяльності в березні-червні 2022 року, відповідаючи на першочергові потреби українок та українців, які «застрягли» в ОАЕ або опинилися там через війну: організували мовні курси онлайн, провели серію вебінарів з питань працевлаштування в ОАЕ та багато іншого.

«Нам завжди хочеться зробити багато для громади, але інколи не вистачає ресурсів, передусім людських. На початку створення УЖІ нас було семеро. Наша місія та діяльність викликали інтерес серед українок в ОАЕ, і за перші пів року нашої діяльності до нас приєдналося понад 10 експерток у різних сферах – психологія, право, робота з персоналом, журналістика тощо», – повідомила вона.

Цього разу щомісячне організаційне засідання УЖІ було вирішено провести в розширеному колі – приєдналися українки з Абу Дабі та Дубаю.

Читайте також: В ОАЕ фрідайверки привітали Україну зі святом у найглибшому басейні світу

«Мені було надзвичайно приємно зустрітися з колежанками. Наша жіноча Ініціатива зростає, і це тішить. Разом ми сила, надихаємо одна одну, підтримуємо і в синергіі створюємо нові проєкти. Запланували низку тематичних зустрічей з психологічних, освітніх і культурних питань. Обговорили важливість налагодження співробітництва з місцевими жінками. Наразі починаємо втілювати ідеї в життя», – розповіла інша співзасновниця УЖІ Олена Лябах.

За результатами обговорення заплановано проведення регулярних зустрічей для громади з різних актуальних тем, серед яких особливості життя в ОАЕ, шлюбні відносини, запобігання насильству та домаганням тощо.

На зустрічі вирішили започаткувати літературний клуб, присвячений правам жінок та гендерній рівності; організувати «психологічне коло» підтримки жінок; відновити школу англійської мови тощо.

«Думаю, завданням мінімум для нас має бути створення тут маленької України. Такі зустрічі повертають здатність тверезо мислити, бо всі новенькі приїжджають сюди з палаючими очима, сповнені ідей, але потім стикаються з суворою реальністю. Саме для цього ми й зустрічаємось, щоб об’єднати нові думки з досвідом»,– зазначила учасниця заходу, теле- й радіоведуча Василіса Фролова.

Проведення заходів планується як в Абу-Дабі, так і в Дубаї. Окрім цього, УЖІ готує багато корисних та цікавих матеріалів, які будуть поширюватись онлайн.

«УЖІ дасть нові можливості для розвитку цікавих проєктів в ОАЕ, зокрема, з арабськими жінками, але не тільки з ними. Знання та досвід, підтримка Посольства, співпраця з іншими ініціативами української громади, гарно організований вмотивований колектив – це хороший стартовий пакет. Треба сміливо підіймати питання, які актуальні в Україні та потрібні для нашої планети в цілому», – зауважила директорка української школи «Дивосвіт» Тетяна Атаб.

У листопаді – грудні цього року УЖІ планує долучитися до всесвітньої акції «16 днів проти гендерного насильства». А найближчим часом буде проведене опитування щодо потреб громади та актуальних питань, результати якого будуть використані для планування й організації наступних активностей для громади.

«Жінки завжди, де б вони не були, створюють навколо себе простір світла, доброти й комфорту. Зібравшись разом, ми об'єднуємо наші думки, нові ідеї для створення маленького українського оазису комфорту, перебуваючи в іншій країні та серед представників інших культур та менталітету. Різний попередній досвід наших жінок є гарною платформою для створення й втілення різноманітних ідей у життя. Разом ми сила. Українські жінки неперевершені та надзвичайно талановиті», – розповідає співзасновниця УЖІ Ірина Калініченко.

Нагадаємо, понад 300 українців зібралися в Дубаї, у районі із символічною назвою Meydan, для вшанування 31-ї річниці Незалежності України, організованому спільними зусиллями активістів української громади Еміратів з метою єднання українців, нові знайомства, підтримка одне одного й України.

Фото: Фото: Крістіна Новикова, УЖІ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-