Українці вшанували річницю Незалежності України в ОАЕ

Українці вшанували річницю Незалежності України в ОАЕ

Фото, відео
Укрінформ
Понад 300 українців зібралися в Дубаї, у районі із символічною назвою Meydan, для вшанування 31-ї річниці Незалежності України, організованому спільними зусиллями активістів української громади Еміратів з метою єднання українців, нові знайомства, підтримка одне одного й України.

Як передає Укрінформ, про це пише видання «Емірати Сьогодні».

Захід розпочався телемостом між Дубаєм та Абу-Дабі, де також відбувалася зустріч громади українців.

Надзвичайний та Повноважний Посол України в ОАЕ Дмитро Сенік звернувся до українців в Об'єднаних Арабських Еміратах з нагоди Дня Незалежності та оголосив хвилину мовчання, щоб ушанувати пам'ять усіх, хто загинув, захищаючи нашу країну.

Фото: Embassy of Ukraine in the UAE
Фото: Embassy of Ukraine in the UAE

«Єдність нашого народу є тією силою, якою сьогодні захоплюється весь світ, завдяки якій українці перемагали в минулому й зараз мають пройти цей шлях до кінця, до перемоги над російським ворогом», – зазначив посол.

Обидві громади одночасно заспівали Державний Гімн України, слова й музика якого змусили кожного задуматися про ті цінності, які тепер особливо важливі для нас. Також українці в ОАЕ взяли участь у встановленні світового рекорду з наймасовішого одночасного виконання Державного Гімну України.

Фото: Embassy of Ukraine in the UAE
Фото: Embassy of Ukraine in the UAE

Консул України в Дубаї Олександр Хом'як привітав присутніх із річницею Незалежності та подякував усім волонтерам та активістам громади за їхній внесок у майбутню перемогу України.

Ведуча заходу Василіса Фролова розповіла, що для неї ця зустріч – фантастичний ковток повітря, якого тут так бракує.

«Перебуваючи тут пів року, я поки не можу знайти своє місце в Еміратах. Це моя особиста трагедія, але звичайно, з війною у кожного з нас тепер свої трагедії, і я не маю скаржитись. На нашому заході я відчула неабияку підтримку. Впевнена, українці мають триматися одне одного, і зараз можуть робити тут щось більше! Після знайомств із цікавими людьми маю потребу зустрічатися частіше, не тільки в святкові дні. Приводів шукати не треба, в нас одна ціль – перемога», – поділилася враженнями ведуча Фролова.

Окрасою заходу, безумовно, були виступи Ансамблю української пісні й танцю «Червона калина», заснованого в ОАЕ п’ять років тому. Його керівник Крістіна Новикова зібрала й продовжує збирати до колективу талановитих вокалістів і танцівників, об’єднує любов до української культури.

Крістіна Новикова, яка, до того ж була однією з організаторок заходу, зазначила, що метою зустрічі було єднання українців, зокрема новоприбулих в ОАЕ, щоб вони могли відчути допомогу й підтримку своїх співвітчизників у цей непростий час, перебуваючи далеко від дому.

Фото: Поліна Леанович
Фото: Поліна Леанович

«Силами активістів та небайдужих українців ми намагалися провести неформальний захід, без попередньої реєстрації, оплати й фіксованих цін, щоб усі могли долучитися. Тому шукали приміщення в Дубаї на максимально можливу кількість учасників, проте ми ніяк не очікували, що в будній день збереться близько 350 українців. Заклад Qube Sports Bar, який гостинно прийняв нашу громаду, теж був приємно шокований такою кількістю українців і робив усе можливе, щоб розмістити якомога більше людей. Зокрема, хочемо подякувати менеджеру закладу – Ірині Сіманко з України»,– розповіла Крістіна.

Зрештою, продовжила вона, ніщо не завадило надзвичайно теплій атмосфері та спілкуванню на нашому заході, де було дуже багато новеньких українців.

«Сподіваємося, що вони знайдуть тут нових друзів. А головне – завдяки нашому заходу ми маємо можливість допомогти Україні, наближуючи спільну перемогу», – сказала Крістіна.

На зустрічі також був дитячий куточок, де діти творили малюнки на патріотичну тематику, розмальовували українські символи, розшифровували загадку Герба України та пов'язані з Україною слова.

Усі учасники зустрічі також приєдналися до всесвітньої акції українців The Free World Gathering, утворивши величезний «‎ланцюг єднання»‎ на площі району Дубаю із дуже символічною назвою Meydan.

Фото: Людмила Станова
Фото: Людмила Станова

Нагадаємо, 24 серпня Україна святкувала 31-річницю відновлення Незалежності, яка цьогоріч затьмарена повномасштабним вторгненням російської федерації в Україну.

Як повідомляв Укрінформ, у Дубаї понад 50 українців з різних еміратів ОАЕ долучилися до встановлення світового рекорду з наймасовішого виконання у різних куточках нашої планети пісні «Ой у лузі червона калина».

Фото: Євген Нечепоренко / «Емірати Сьогодні»

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-