У Відні відбулася молитва за Україну й український марш центром міста

У Відні відбулася молитва за Україну й український марш центром міста

Фото, відео
Укрінформ
З нагоди 31-ї річниці Незалежності України в головному соборі Відні Штефансдом увечері 24 серпня пройшла спільна молитва за Україну, після завершення якої українці пройшли маршем історичним центром столиці Австрії.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Австрії.

Богослужіння в архієпископському кафедральному Соборі Святого Стефана, на яке прийшли кілька сотень людей, проводилося настоятелем Штефансдому Тоні Фабером спільно з українськими священниками.

Після спільної молитви за Україну та українців, які продовжують страждати від російської агресії, у соборі пролунали гімни Австрії та України.

Зі зверненням до присутніх також виступив посол України в Австрії Василь Химинець, який, зокрема, подякував Австрії та австрійцям за підтримку і допомогу та закликав й надалі продовжувати підтримувати український народ, який захищає зараз також і європейські цінності.

Після молитви українці та друзі Австрії зібралися біля Штефансдому для участі в акції "Вільний світ разом" (“The free world gathering”), яка проходила 24 серпня у багатьох країнах світу з нагоди 31-ї річниці Незалежності України. Після виконання патріотичних українських пісень та гімну України, люди вишикувалися у колону і пройшли у супроводі поліції історичним центром Відня – скандуючи патріотичні лозунги та співаючи українські пісня та Державний гімн.

Хода повз численні кафе і заклади була покликана, зокрема, продемонструвати відпочиваючим у затишних віденських закладах, що цей їхні спокійний та щасливий відпочинок зараз забезпечують також українські воїни, які прямо зараз зупиняють російську навалу і потребують підтримки.

Як відомо, 24 серпня Україна святкувала 31-річницю відновлення Незалежності, яка цьогоріч затьмарена повномасштабним вторгненням російської федерації в Україну.

Фото: Василь Короткий

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-