На Кіпрі для українців організували благодійний тур

На Кіпрі для українців організували благодійний тур

Фото, відео
Укрінформ
Товариство українсько-кіпрської дружби разом з Посольством у день Соборності України організували для українців благодійний тур «Україна і Кіпр – схожість та відмінності культурної спадщини».

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці написала засновниця на Кіпрі «Мандрівного Братства Василя Григоровича-Барського» Льоля Філімонова.

Вона як гід розповіла учасника екскурсії про українську культуру, яку порівнювали з кіпрською, адже багато з учасників вже деякий час живуть на Кіпрі, а деякі вимушено живуть у зв’язку з повномасштабним вторгненням м в Україну.

«Ми обмінювалися знаннями, цікавинками. А найголовніше – ми обговорювали, що таке Соборність, єдність держави і як для кожної з двох країн важливо її відстоювати», – написала Філімонова.

Крім того, у храмі Пантелеймона, де знаходиться джерело з найкращою водою на острові, спеціально для учасників екскурсії винесли мощі, до яких вони звернулися з проханням «вилікувати наші душі та тіла», усіх наших поранених бійців і цивільних та вилікувати українську землю від ворогів.

«Говорили ми і про наші матеріальну та нематеріальну спадщини, відвідали хатинку, якій 500 років в селі Фікарду. Згадали про наше Етнографічний комплекс «Українське село» із запашними осінніми яблуками, квітучими садками. 20 лютого я святкувала там свій день народження, а вже через тиждень там будуть ходити загарбники та знущатися з наших тварин. Дякувати працівникам, які ризикуючи своїм життям, вберегти цю красу», – розповіла Філімонова.

За її словами, завершився день пікніком у гарного водосховища.

«В цій поїздці в мене була маленька помічниця, Маринка, яка з березня місяця співає на наших мітингах», – зауважила Філімонова.

Вона додала, що в цей день в Ларнаці паралельно проходили наші традиційні Співи для ЗСУ і ми зробили в автобусі «виїзне засідання співів» і також долучилися до зборів Товариства.

Нагадаємо, щороку 22 січня відзначають важливе державне свято – День Соборності України. Цього дня в 1919 році у Києві було проголошено Акт злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки й Україна стала єдиною державою.

Фото: Lyolya Filimonova / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-